Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

5. Županijski kulturni mozaik

Brestovac, 17.04.2016.

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1839

Sinoć je u sportskoj dvorani OŠ "Dragutina Lermana" u Brestovcu u sklopu obilježavanja Dana županije održan 5. Županijski kulturni mozaik, središnja priredba kulturnog amaterizma Požeško-slavonske županije. Na ovoj sada već tradicionalnoj manifestaciji  sudjelovalo  je 500 sudionika iz 25 udruga.

Na početku programa sve nazočne pozdravio je zamjenik načelnika općine Brestovac Jozo Buće, a Mozaik je otvorio zamjenik župana Požeško – slavonske županije Ferdinand Troha.

- Cijenjene dame i gospodo, osobito mi je zadovoljstvo pozdraviti vas ispred Požeško-slavonske županije i župana Alojza Tomaševića, ali i osobno na ovom petom Mozaiku. Lijepo je vidjeti bogat program i drago mi je da je ove godine Mozaik baš u Brestovcu, jer je u Brestovcu upravo u ove dvije godine vidljiv značajan rast i glazbenog i folklornog izričaja KUD-a iz Brestovca. Osobito me veseli vidjeti mlade iz Brestovca ali i sve sudionike Županijskog mozaika – rekao Ferdinand Troha.

Na 5. Županijskom kulturnom mozaiku nastupili su HKUD "Vijenac", KUD "Berda" iz Brestovca, "Češka Beseda" iz Kaptola, KUD "Bektež", UO Plesna radionica Ilijane Lončar, KUD "Ivo Čakalić" iz Kaptola, KUD "Šijaci" iz Biškupaca, GD "Cvjetići glazbe" iz Pleternice, KUD "I.G.Kovačić" iz Velike, KUD "Seljačka sloga" iz Prekopakre, KUD "Orljava" iz Pleternice, Glazba Jakšić, KUD "Svilenka" iz Buka, ZD "Rama" iz Pleternice, KUD "Požeška dolina" iz Požege, "Češka Beseda" iz Bjeliševca, KUD "Poljadija" iz Grabarja, GKUD "Požega", Gradski pjevački zbor iz Lipika, "Češka Beseda" iz Prekopakre, Gradska glazba Trenkovi panduri Požega, Udruga zavičajnih pisaca i slikara "Matko Peić", Društvo Sv. Grgur Požega i Povijesna postrojba Trenkovi panduri.Stručno povjerenstvo za nastup na državnoj smotri izvornih folklornih skupina izabralo je GKUD "Požega".

Županijski kulturni mozaik organizirala je Zajednice kulturnih udruga Požeško-slavonske županije.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?