Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Najljepši školski vrt kontinentalne  Hrvatske u Brestovcu

Najljepši školski vrt kontinentalne Hrvatske u Brestovcu

Na natjecanju je sudjelovalo 130 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Općina Brestovac
Datum:
Broj pregleda: 1800

Na natjecanju „Najljepši školski vrt u Hrvatskoj“ koji tradicionalno organizira Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ove godine sudjelovalo je 130 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Zlatnu povelju za najljepši školski vrt kontinentalne Hrvatske u iznimno jakoj konkurenciji osvojila je Osnovna škola Dragutina Lermana iz Brestovca.

Članovi povjerenstva za dodjelu nagrada u sastavu Ivna Bućan, Astrid Horvat, Dobrila Kraljić, Vesna Cetin Krnjević i voditeljice projekta Lidije Komes, obišli su od proljeća do jeseni ove godine sve prijavljene škole i jednoglasno donijeli odluku o pobjednicima za 2015.godinu.

Projekt „Najljepši školski vrt u Hrvatskoj“ nastao je 1994.godine na ideji Lidije Komes, urednice emisije „Slušaj kako zemlja diše“ Hrvatskog radija. Projekt je 2005. godine dobio nagradu Europskog saveza novinara za jedinstveni ekološko-obrazovni pristup mladeži.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koju provode učenici i nastavnici OŠ „Dragutin Lerman“ među kojima se uz uređenje vrta škole izdvaja i akcija iz listopada pod nazivom „Parking oaza, parkirajmo meteorološku postaju“ .

Sigurno je da ovakav uspjeh škole iz Brestovca nije došao slučajno, iza njega su veliki rad, trud i zalaganje svih učenika, njihovih nastavnika i čelništva škole.

Stoji na službenom internet portalu Općine Brestovac.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?