Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U dvije godine pakračka bolnica dobila novi odjel za hemodijalizu, objedinjeni hitni bolnički prijem i parkiralište

Jedina gradska bolnica koja ima magnetsku rezonancu

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1535

Zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik i saborski zastupnik Zdravko Ronko danas su obišli pakračku bolnicu.

- U ovom kolapsu zdravstvenog sustava koji se događao do unazad četiri godine, gdje su stvoreni ogromni dugovi u kojima se posebno našla pakračka bolnica, gospodin Ronko je za zdravstvo u Požeško – slavonskoj županiji učinio jako puno i da nije bilo njega vjerujte mi da ja svakako ne bi mogao učiniti ništa bez njegovih ideja za koje je posebno lobirao na svim mogućim mjestima i na tome mu se posebno zahvaljujem. Ako se vratimo malo unazad kakva je situacija bila 2013. godine stručnjaci Svjetske banke i Europske komisije su prije svega imali jednu posebnu ideju, a to je da se pakračka bolnica ugasi to meni nije bilo prihvatljivo, na kraju se našlo jedno kompromisno rješenje spajanja pakračke bolnice s jednom od najboljih bolnica u Hrvatskoj, a to je požeška bolnica.

Danas imamo jednu drugu situaciju, pakračka bolnica nakon jednog dobrog sanacijskog perioda dobiva status gradske bolnice i za ovo opet je zaslužan gospodin Ronko, našao je i predlagao upravo ovaj modalitet da Pakrac dobije jednu svoju samostalnost i zato mislim da je to vrlo važno naglasiti - istaknuo je Marijan Cesarik.

Prema riječima Slavice Klaić, predstojnice Opće županijske bolnice Požega, podružnice Gradske bolnice Pakrac   u posljednje dvije godine otvoren je niz prostora, novi odjel za hemodijalizu, objedinjeni hitni bolnički prijem i parkiralište i sve to unutar sanacijskog perioda.

Gradska bolnica Pakrac nedavno je iz požeške bolnice dobila aparat za magnetsku rezonancu koji prema riječima sanacijskog upravitelja Željka Glavića u pakračkoj bolnici ima 30 posto veću rezoluciju nego što je to bilo u Požegi. Navodi kako je to dijelom zato što blizu pakračke bolnice nema velikih prometnica i industrije što bi ometalo rad aparata, ali promijenjen je i niz potrošnih dijelova.

- Danas pakračka bolnica dobiva jedan poseban status, to je jedina gradska bolnica koja ima magnetsku rezonancu, ova magnetska rezonanca u rukama kvalitetnih radiologa može učiniti puno, jedan od najboljih radiologa u Hrvatskoj dugi niz godina radio je na sličnom aparatu koji i dan danas može napraviti i očitati vrlo kvalitetne slike – rekao je Marijan Cesarik.

Na pitanje o izgrađenom parkiralištu koje još uvijek nije otvoreno Marijan Cesarik je odgovorio – Ovo parkiralište nije napravljeno zbog političara ili zbog mene nego zbog pacijenata i građana.

Zatražen je tehnički pregled i trebalo ga je izvršiti, a ako je rad županije takav, da je potrebno mjesec dana za otvoriti jedno parkiralište, kako će onda unaprijediti gospodarstvo, ako će na ovaj način izdavati dozvole onda naša županija nema nikakve šanse.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?