Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Jednostavno sam takva, volim život. Pobijedit ću rak!"

"Jednostavno sam takva, volim život. Pobijedit ću rak!"

Pomozimo hrabroj mami iz Lipika

Autor: Aleksandar Grlić
Fotografija: Facebook Goranka Bojčić Romić
Datum:
Broj pregleda: 3202

Majka autističnog dječaka i humanitarka iz Lipika Goranka Bojčić Romić godinama pomaže djeci s autizmom. Sada je oboljela od raka, ali ne posustaje u svojoj borbi za ozdravljenje. Njezini prijatelji su odmah na  Facebook stranicama "Jedna mladost, jedan svijet nade. Zajedno za Gogu" počeli skupljati donacije za liječenje mame heroja.

- Nikola ima osam godina i ide u Centar za autizam u Novoj Gradišci. Ne priča i ne piše, više se voli igrati sa starijom djecom nego s vršnjacima. Dosta vršnjaka ga odbija jer je drugačiji. Bez obzira na sve je on veselo dijete puno emocija. Pokušavamo skupiti dovoljno sredstava da napravimo kabinet za senzoriku. Dugoročni nam je cilj napraviti stambenu zajednicu za odrasle oboljele od autizma. To nije neki iznos. Potrebno je 200.000 kuna. Za druge stvari se daje daleko više novca, a ovo bi bilo na veliku korist za svi djecu iz područja Lipika, Pakraca, Nove Gradiške, Požege i Novske - priča Goga prvo o svojem sinu.

- Nedavno mi je dijagnosticiran rak grlića maternice koji se proširio. krenula sam na terapije u Zagrebu. Trenutno idem na zračenje i na kemoterapiju. Riješit će se to. Ja se dobro osjećam i nadam se da će to biti brzo - kaže nam o svojoj dijagnozi.

Kulturno prosvjetno društvo "Sloga" iz Pakraca  je također pokrenulo niz akcija koje će se održavati ovaj i idući mjesec. Cijelu Hrvatsku je već dirnula Gorankina priča. Borbena mama iz Lipika zrači velikim optimizmom i energijom usprkos bolesti.

- Stvarno sam okružena divnim ljudima oko sebe. Nisam očekivala da će biti ovakva reakcija. Naravno da mi to puno znači i da će mi puno pomoći što se tiče mog liječenja. Moji prijatelji pomažu, ali tu je još jedna cilj da se proširi svijest o problemima raka grlića maternice, tako da ćemo za dan djevojčica u Lipiku organizirati predavanje o tome. Uglavnom sve ide s nekim dobrim ciljem - kaže nam Goga.

- Rekla sam u više navrata da ne volim patetiku i ne tražim da me netko žali. Opet je to neka dobra priča. Jednostavno sam takva, volim život. Još uvijek je rano. Primila sam jednu terapiju i bila na tri zračenja. Dosta dobro sam to podnijela, ima još dosta do kraja. Kad završim s tim ići ću na histerektomiju, ali sigurna sam da će sve biti dobro - govori nam Goranka s nevjerojatnim optimizmom.

- U takvom kabinetu vam pobuđuju osjetila s raznim spravama i vježbama. Normalno da to treba raditi školovan defektolog. Šaljemo našu defektologicu na edukaciju. Koliko vidim po mom Nikoli svaki put nakon vježbi ima bolju koncentraciju i može se više fokusirati. Vidi se na njemu poboljšanje pa bi htjeli to napraviti i u Novoj Gradišci. Sve što se skupi i ne iskoristi za moje liječenje bit će usmjereno na taj dobar cilj - dodaje majka humanitarka koja ni u bolesti ne prestaje misliti na druge.

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti i direktno uplatama na Gorankin račun:

Goranka Bojčić Romić
HR 5524020063208029210
Erste banka
devizni tekući račun građana SWIFT/BIC: ESBCHR22
IBAN HR5524020063208029210
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?