Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Održana jedinstvena biciklijada na kojoj se pojavilo samo dvoje sudionika

Održana jedinstvena biciklijada na kojoj se pojavilo samo dvoje sudionika

ORaH upozorava na presušivanje Orljave u Požegi

Autor: Aleksandar Grlić
Fotografija: Aleksandar Grlić
Datum:
Broj pregleda: 1733

"Pa ne znam koliko je svijest građana niska, prije bih rekla da se radi o letargiji koja je prilično razumljiva, s obzirom na sve", kaže Karmela Romić, članica ORaH-a koja je s Fredijem Grgićem, potpredsjednikom požeške podružnice ove stranke bila jedina sudionica požeške biciklijade s kojom su ORaH-ovci upozoravali na problem presušivanja Orljave. Slična akcija  je održana u Velikoj, gdje se upozoravalo na problem veličkih bazena,  Đakovu, Osijeku te Slavonskom Brodu.

- Ima tu i objektivnih okolnosti. Temperature su blizu 40 stupnjeva Celzijusovih. Vjerujem da se ljudima ne da nikud izaći. Jako puno ljudi je na moru ili traži posao tamo, a naši mladi su ovih dana u Orahovici na festivalu i neka su. Želim im da se odlično zabave. Nećemo sutra ništa reprizirati. Akciju ćemo svakako ponoviti, ali onda će ona biti ciljana - komentirala je Romić "biciklijadu za dvoje".

- To je jedna mala simbolična akcija "ORaH na biciklu" kojem smo htjeli ukazati na neke probleme u svom okruženju. Osvrnuli smo se na Orljavu jer znamo da je svaki grad sretan kad ima svoju rijeku. Mi je imamo, ali čini se da nije nešto uredu jer Orljava presušuje bez obzira na kišna razdoblja. Mislimo da je to problem koncesija za vodu. Naravno ljudima koji se bave poljoprivredom blizu Orljave treba omogućiti da crpe vodu. Međutim, isto tako morale bi se raditi i neke kontrole koliko se te vode troši po pojedinom potrošaču - rekla nam je o akciji u Požegi.

- U Velikoj smo se osvrnuli na problem bazena koji već nekoliko godina ne rade. Velika je godinama u teškim financijskim problemima, a ima bazene koji su nekoć bili turistička meka. Nažalost su izgubili to što su imali. Željeli bismo kao i ostali građani da se tamo nešto učini. Velika u ostalom ima i svoja odmarališta na koja su znali i Osječani dolaziti - dodala je na kraju Romić o biciklijadi u Velikoj za koju ne znamo koliko je imala sudionika.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?