Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

„Anica je bila stup koji je držao ovu župu“

„Anica je bila stup koji je držao ovu župu“

Nakon tragične pogibije skenderovačke učiteljice Anice Krištofek, cijeli brestovački kraj digao se na noge

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 3082

Na malonogometnom turniru u Brestovcu prošlog tjedna skupljeno je više od 10 tisuća kuna, a sutra će u Skenderovcima biti održan Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Anica Krištofek“.

„Turnir u odbojci nije samo humanitarni nego i memorijalni na našu učiteljicu Anicu. Mještani žele održati uspomenu na nju, na preko 30 godina koje je provela u Skenderovcima i bila jedna od nas“, rekao je Saša Paveljak, župnik skenderovačke Župe Sv. Ane.

 „Moram reći da je njezin značaj u župi bio velik. Anica je bila član župnog ekonomskog vijeća, pastoralnog vijeća, pripremala je igrokaze s djecom za Božić i Uskrs, bila je u župnom zboru… uistinu je bila stup koji je držao ovu župu“, dodaje Paveljak.

Najstarije dijete Anice Krištofek je sin Ivan. I on se školovao za nastavnika, no i dalje je nezaposlen.

„Prošlu školsku godinu sam radio kao asistent u nastavi na Cesarićevoj školi u Požegi. Kad sam diplomirao, kao pripravnik sam radio u područnoj školi u Pavlovcima. Međutim, kad je bio natječaj, nisu me ostavili“, govori nam Ivan.

Obitelj Krištofek živi u stanu iznad područne škole gdje je Anica radila.

„Uskoro kreće natječaj za zapošljavanje u skenderovačkoj školi, na koji ću se prijaviti. Nadam se da ću dobiti posao i ostati s bratom i sestrom u stanu“, kaže Ivan.

Brat Matej vratio se ovog ljeta u Skenderovce, preostao mu je samo diplomski na Građevinskom fakultetu u Osijeku, dok će sestra Petra u jesen krenuti u treći razred gimnazije.

„Trenutno se financiramo od prošlotjednog malonogometnog turnira. Skupilo se preko 10 tisuća kuna, nešto je ostalo mamine i moje ušteđevine“, kaže Ivan.

Roditelji su im živjeli odvojeno. Nakon tragedije, otac je došao živjeti s djecom, no također je nezaposlen.

Memorijalni turnir organizira Župa Sv. Ane u suradnji s mladima Skenderovaca. Početak je sutra, u petak 7. kolovoza u 14 sati u dvorištu crkve Sv. Ane u Skenderovcima. Ekipe čine tri igrača na terenu, mogu biti mješovite, a kotizacija iznosi 50 kuna. Sav prihod bit će doniran obitelji Krištofek. Za informacije i prijave, možete kontaktirati župnika Paveljaka na 099/254-3714.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?