Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Do kraja kolovoza još nekoliko akcija za jakšićke sedmaše

Do kraja kolovoza još nekoliko akcija za jakšićke sedmaše

Načelnik Ivica Kovačević najavio je da će iznos koji se ne prikupi akcijama, nadomiriti Općina Jakšić

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 3067

Tužna lica jakšićkih osnovnoškolaca potaknula su cijelu Požeštinu da se aktivira i pokuša namaknuti tridesetak tisuća kuna potrebnih kako bi se prevarenoj djeci omogućio odlazak na ekskurziju. Nakon što je na prvoj  projekciji ovogodišnjeg „Kina pod zvijezdama“ požeška PUMA prikupila više od tri tisuće kuna, na akciju se odlučio i tamburaški sastav „Srce bećarsko“. U subotu su u Jakšiću održali koncert te je prikupljeno više od 12 tisuća kuna. Donaciju je danas ravnatelju jakšićke osnovne škole Bošku Obradoviću uručio Leo Pažin iz „Srca bećarskog“.

„Iznenađen sam odazivom ljudi, a skupljena je značajna svota. Na račun škole uplaćeno je 12.090 kuna, pa se zahvaljujem Jakšićanima na odazivu i svima koji su sudjelovali u organizaciji“, rekao je Pažin.

Do danas je uz uplate fizičkih osoba prikupljeno oko 17 tisuća kuna, a potrebno je oko 30 tisuća.

Boško Obradović

„Do kraja mjeseca organizirat ćemo još jednu zabavu u Tekiću. U požeškom Gradskom kazalištu planiramo emitirati dokumentarni film o obitelji Kostelić, a iznos od ulaznica također će biti uplaćen za ekskurziju. PUMA će u nedjelju 9. kolovoza na drugoj projekciji Kina pod zvijezdama ponovno prikupljati dobrovoljne priloge“, najavio je Boško Obradović, ravnatelj Osnovne škole Mladost.

Razrednica Marijana Benić, ujedno i roditelj djeteta koje je ostalo bez ekskurzije, zahvalila se u svoje i ime kolegice Tonice Kudrić „Srcu bećarskom“ i cijeloj obitelji Pažin, koja je odradila većinu organizacije.

Marijana Benić

00:16 Marijana Benić

Načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević potvrdio je da će Općina nadomiriti potrebnu razliku, kako bi budući osmaši početkom rujna otišli na ekskurziju na otok Krk.

00:36 Ivica Kovačević

S agencijom koja je prevarila jakšićku djecu škola i roditelji ne komuniciraju. Slučaj je preuzela policija i državno odvjetništvo, a novih informacija nema. Ukupno je 26 škola s područja cijele Hrvatske oštećeno od agencije iz Čakovca, pa se u Jakšiću ne nadaju da će ikada vidjeti novce koje su roditelji uplatili za ekskurziju svoje djece.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?