Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Tvrtka Končar želi odmaralište na Zvečevu prepustiti lokalnoj zajednici

Zvečevo, 18.6.2015.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 4452

Predstavnici tvrtke Končar elektroindustrija d.d. Zagreb susreli su se na prostoru nekadašnjeg odmarališta te tvrtke na Zvečevu s požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem, saborskim zastupnikom Franjom Lucićem te gospodarstvenicima s područja Požege.

Ta tvrtka je na ruševinama nekadašnje elektrane izgradila novu mini hidroelektranu.

00:22 Davor Mladina

rekao je član uprave Davor Mladina i dodao da objekt nije sagrađen zbog ekonomske namjere, nego da se potaknu institucije na rješavanje problema ove lokacije. „Nadam se da će se objekt vratiti općini Brestovac ili županiji“, rekao je Davor Mladina.

Župan Tomašević očekuje da nekadašnje odmaralište bude stavljeno u funkciju gospodarstva.

00:31 Alojz Tomašević

Župan dodaje da će biti izrađen projekt i nada se dolasku investitora, jer postoji interes za turizam kao nadogradnju razvoja županije kroz poljoprivredu.

Saborski zastupnik Franjo Lucić kaže da su u Pleternici imali sličnu situaciju, kad su preko DUUDI-ja izvršili zamjenu objekta, a isto treba napraviti na Zvečevu.

00:29 Franjo Lucić

Mini hidroelektrana bi također prešla u vlasništvo lokalne zajednice, a Lucić je na kraju najavio skoru izgradnju mini hidroelektrane na Orljavi u Požegi i Brodskom Drenovcu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?