Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Ivan Medved: Rudolf Heli bio je dobri duh Požege u kojoj je ostavio neizbrisive tragove

Izložba Rudolf Heli (1937-2002.) otvorena je povodom Međunarodnog dana arhiva.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1199

- Rudolf Heli osoba je koja je zaslužila pozornost svih Požežana, ne samo nas djelatnika arhiva. Skrbio je o arhivskom gradivu gotovo cijeli svoj život, a ostavio je nešto što je poruka mladim naraštajima kako voditi brigu o našoj ostavštini. Kolega Ruda, kako smo ga od milja zvali, pokazao je da treba  brinuti i o gradivu izvan samog arhiva, a to su tereni koje je on redovito obilazio - rekao je voditelj požeškog Odjela arhiva Tomislav Radonić, prilikom otvaranja izložbe Rudolf Heli (1937-2002.) arhivski i kulturni djelatnik, požeški publicist.00:24 Tomislav Radonić

Ravnatelj Državnog arhiva u Slavonskom Brodu, Ivan Medved istaknuo je zadovoljstvo što je otvorena izložba posvećena čovjeku koji je živio kulturu Požege i Požeštine, koji je taj prostor zadužio na sebi svojstven način. - Mislim da je to mali kamenčić koji može oslikati Rudu kao dobrog duha grada Požege u kojem je ostavio svoje neizbrisive tragove - naglasio je Medved.

Izložba je postavljena povodom Međunarodnog dana arhiva, u prostoru Gimnazije u Požegi i predstavlja tek mali dio bogatog arhivskog gradiva koje je Heli prikupio u tri desetljeća svog rada. Od 1. siječnja 1964. godine kada se zapošljava u arhiv njegov je život trajno povezan uz arhivsko gradivo Požege i Požeštine, uz pisane tragove prošlih vremena koje je znao čuvati i iščitavati s poštovanjem ali na način dostupan i najširoj javnosti.

Izložba će biti otvorena do 31. listopada.

 

Tagovi

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?