Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

VUP želi graditi nešto za nečijih deset milijuna kuna

Zatražili su od Grada suglasnost da grade na njihovoj zemlji, iako ne postoji ni idejno rješenje

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1560

Požeško Veleučilište zatražilo je od Grada Požege suglasnost za dogradnju glavne zgrade Veleučilišta, procijenjene vrijednosti 10 milijuna kuna. Vlasnik nekretnine je Grad Požega, koji s Veleučilištem ima Sporazum o korištenju nekretnine, i za važnije građevinske preinake potrebna je pismena suglasnost Grada.

Iz Grada je Veleučilištu odgovoreno da načelno podržavaju svako ulaganje u izgradnju objekata, uz uvjet da je to u interesu Grada, te su radi izdavanja suglasnosti zatražili da se u što kraćem roku dostavi uvid u idejno rješenje namjeravanog zahvata u prostoru.

Izdavanje suglasnosti Grad je uvjetovao time da se vlasničkopravni odnosi neće mijenjati te očekuju da sve što bude sagrađeno i nadograđeno ostaje u vlasništvu Grada Požege.

Grad Požega neće raditi smetnju i cilj je da se Veleučilište razvija, rekao je gradonačelnik Neferović.

00:24 Vedran Neferović

Gradonačelnik ih je pozvao da prezentiraju projekt i smatra da bi se investicija od 10 milijuna kuna trebala predstaviti i na sjednici Gradskog vijeća Grada Požege.

Zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić također smatra da se za suglasnost treba razjasniti puno stvari i preporučuje gradonačelniku da to ne prihvati prije nego na uvid dobije idejno rješenje i pojašnjenje tko će biti vlasnik novog objekta.

00:12 Darko Puljašić

Neferović podsjeća da Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 30. lipnja u 100% iznosu financira izgradnju novih studentskih domova, za prijavitelje javna visoka učilišta.

„Predlagali smo im susret, no oni su lopticu prebacivali na Studentski centar. Ima li Veleučilište želju, volju i projekt za izgradnju studentskog doma u Požegi“, pitao je Neferović.

Na pitanje zašto Gradu uz suglasnost nisu dostavili i idejno rješenje, v.d. ravnatelja Veleučilišta dr. sc. Dinko Zima pojašnjava da nisu željeli raditi idejni projekt dok ne dobiju suglasnost. „Nismo željeli ulaziti u trošak izrade dokumentacije, s obzirom na to da nismo bili sigurni hoće li Grad dati suglasnost. Planiramo proširiti prostor, laboratorij i učionice“. Kako bi se projekt financirao, Zima nije mogao odgovoriti.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?