Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Vrtić u Jakšiću gotov do kraja godine

Vrtić u Jakšiću gotov do kraja godine

Za dovršenje potrebno još 2,2 milijuna kuna, ukupna vrijednost vrtića 4,7 milijuna

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 2959

Vrtić u Jakšić trebao bi biti gotov sljedeće godine. Agonija oko izgradnje koja traje od 2011. godine napokon će se privesti kraju, a četrdesetak obitelji s područja Jakšića neće svoje mališane svakodnevno morati voziti u Požegu.

Na objektu slijedi ugradnja sustava grijanja i hlađenja, a potom i postavljanja podova te uređenje vanjskog dijela. S nizom problema susreli su se u Općini Jakšić posljednjih godina. Ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja koji je potpisan 2011. godine je promjenom vlasti raskinut, a novi nije potpisan ni nakon tri godine. Država se tada obvezala sufinancirati izgradnju u iznosu od 70%, dok je Općina bila dužna osigurati projektnu dokumentaciju, građevinsku dozvolu i riješiti imovinske odnose.

Za dovršenje je potrebno još 2,2 milijuna kuna, a iz skromnog proračuna Općine Jakšić ove godine je osigurano 700 tisuća kuna. Prošle godine za vrtić su izdvojili 1,3 milijuna, a ukupna vrijednost izgradnje je planiranih 4,7 milijuna kuna.

Problem je nastao kad je Vlada strateški odlučila do 2020. godine ne staviti u prioritete vrtiće, jaslice, osnovne škole, staračke domove i centre za socijalnu skrb, nego veleučilišta i sveučilišta, smatra načelnik Jakšića Ivica Kovačević.

00:34 Ivica Kovačević

Usprkos svemu, Općinsko vijeće je sinoć odlučilo da se vrtić privede kraju do kraja ove godine, a preostali iznos obveza prema izvođaču će se prebaciti u sljedeće razdoblje.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?