Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Gallenstein: Imamo puno posla oko stvaranja istinski ujedinjene Europe

Direktorica Ureda za međunarodnu suradnju Veleučilišta Ludwigshafen održala predavanje

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1265

Na požeškom Veleučilištu danas je za studente i osoblje predavanje održala Kerstin Gallenstein, direktorica Ureda za međunarodnu suradnju Veleučilišta Ludwigshafen. Ova Njemica prva je osoba koja u sklopu programa Erasmus+ dolazi na Veleučilište u Požegi, i to kroz aktivnost Spring Erasmus+ Staff week.

00:16 Berislav Andrlić

pojašnjava dr. sc. Berislav Andrlić, v.d. prodekana za razvoj. Veleučilište u Požegi ima međunarodnu suradnju sa sveučilištima i veleučilištima u više europskih zemalja poput Njemačke, Portugala, Mađarske i Rumunjske.

Do danas je ostvareno po desetak mobilnosti studenata te profesora i osoblja Veleučilišta u Požegi, no ovo je prva dolazna mobilnost. Već sljedećeg tjedna u Požegu stižu dvije studentica iz Madrida i ostaju na školovanju tri mjeseca. Koncem travnja predavanje će održati profesorica iz Rumunjske, dok se sredinom travnja očekuje dolazak studenta iz Nigerije, koji će ostati dva mjeseca na stručnoj praksi kao asistent profesora, najavila je dr. sc. Barbara Pisker, viši predavač Veleučilišta u Požegi.

Troje studenata požeškog Veleučilišta trenutno se nalazi na školovanju u Njemačkoj.

00:33 Barbara Pisker

Kerstin Gallenstein vrlo je sretna što je njeno veleučilište ostvarilo suradnju s Požegom, zbog tradicionalne i povijesne veze između Hrvatske i Njemačke. Na predavanju je upoznala goste s programima njenog veleučilišta koje prolaze njemački i inozemni studenti kroz Erasmus.

Većina studenata sanja nakon završenog obrazovanja nastaviti život u razvijenijim zemljama Europske unije. Ovakvi projekti mogu studentima proširiti vidike i pružiti nove kompetencije, smatra gošća, a povezivanje s europskim zemljama može biti izazov i prilika za mlade ljude. Gallenstein šalje njemačke studente na međunarodno školovanje više od četvrt stoljeća i iskustva joj govore da se vraćaju boljih osobnosti i s više senzibiliteta za suradnju s drugim zemljama, što im daje više izgleda kod dobivanje poslova u međunarodnim tvrtkama.

„Ne morate ići u egzotične zemlje poput Kine ili Čilea da bi promijenili svoje osobnosti. Imamo puno posla oko stvaranja istinski ujedinjene Europe za buduća stoljeća“:

00:26 Kerstin Gallenstein

„Ako se jedan student kreće Europom, ima nade za Europu“, zaključila je Kerstin Gallenstein.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?