Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Orljava poplavila brojna sela

Pavlovci, Boričevci, Vilić Selo, Brestovac, Dervišaga...

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 3836

Obilna kiša koja prouzročila je nove probleme s poplavama. Jučer poslijepodne došlo je do izlijevanja Orljave na kolnik prometnice između mosta na rijeci Orljavi i Orljavca. Državna cesta D 38 je zbog poplavljenosti kolnika kod mjesta Orljavac od sinoć zatvorena za sav promet. Od jutros su zatvorene i ceste Skenderovci – Požega te županijska cesta 4099 – Kraguj. Zatvorene su i prometnice Pakrac – Filipovac te Lipik – Dobrovac na zapadnom dijelu županije, zbog problema s rijekom Pakrom. Sinoć oko 23 sata zbog visokog vodostaja Orljave kod Sloboštine proglašeno je pripremno stanje, a od 4 sata jutros Orljava je u opadanju te je vodostaj u posljednjih osam sati opao za jedan metar.

Zbog velike količine oborina koje su pale u protekla 24 sata, na području gotovo cijele Županije došlo je do mjestimičnih pojava bujičnih voda. Jučer su uvedene redovne mjere obrana od poplava na rijeci Bijela na mjernom mjestu Badljevina te na Pakri na mjernom mjestu u Kusonjama. U naseljima na području općine Brestovac te Lipika i Pakraca poplavljene su podrumske prostorije, gospodarski objekti, dvorišta, vrtovi i poljoprivredne površine. Intervenirali su vatrogasci više vatrogasnih postrojbi, djelatnici Hrvatskih voda, komunalnih poduzeća gradova i općina, policije, ŽUC-a i Cesta d.d. Slavonski Brod te sami mještani, javlja Županijski centar 112.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?