Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Ministar Ostojić: Pakračka bolnica može samo napredovati

Ministar Ostojić: Pakračka bolnica može samo napredovati

Ne samo da neće biti ukidanja odjela i otpuštanja nego će se i zaposliti dvadesetak zdravstvenih djelatnika, obećava Ronko.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1650

Ministar zdravlja Rajko Ostojić iskoristio je još jedan blagdan kako bi obišao pakračku bolnicu. Nakon što je u društvu zamjenika Marijana Cesarika i saborskog zastupnika Zdravka Ronka posjetio Pakrac 26. prosinca, na Uskrsni ponedjeljak ministar Ostojić je došao reći kako bolnica danas radi punim kapacitetom i racionalnije.

00:20 Rajko Ostojić

„Spajanjem bolnica građanke i građani Pakraca dobivaju bržu i učinkovitiju zdravstvenu zaštitu“, dodaje ministar.

Zamjenik ministra Cesarik smatra da pacijenti u Pakracu mogu biti itekako zadovoljni.

00:19 Marijan Cesarik

„Posljednjih godina mnogi specijalisti bježali su iz pakračke bolnice, neki i zbog mobinga, jer su prokazali greške ravnatelja. Te greške su bolnicu koštale milijune kuna. Ni jedna bolnica u Hrvatskoj nema toliko mnogo odšteta kao pakračka“, rekao je Cesarik. Pozvao je gradonačelnika Pakraca Hušku da oslobodi bolnicu komunalne naknade.

Saborski zastupnik SDP-a Zdravko Ronko podsjetio je na huškanja kako će se ugasiti pakračka bolnica. Smatra da gradonačelnik Huška skreće pozornost s pravih gradskih problema.

00:32 Ronko o huškanju

U zadnjem broju lipičkog tiskanog mjesečnika „Compas“ objavljena je čestitka premijeru Milanoviću i ministru zdravlja Ostojiću, u kojoj im „radnici koji strahuju za radna mjesta“ šalju srdačne pozdrave iz bolnice koja nije mjesto posebnog pijeteta uz zahvalu što su ih spojili s bolnicom u Požegi. Oglas je postavljen na ratnu sliku Bolnice Pakrac, a pod pokroviteljstvom je Grada Pakraca.

Ronko to naziva pamflet čestitkom koju je uputio Huška te napominje kako je Zoran Milanović u samo tri tjedna u pakračke projekte upumpao 50 milijuna kuna.

„Ne samo da neće biti ukidanja odjela i otpuštanja nego će se i zaposliti dvadesetak zdravstvenih djelatnika“, obećava Ronko. Od spajanja bolnica ulazne cijene prehrane su značajno niže nego do sada, a Ronko je iznio još jedan zanimljiv podatak.

00:21 Ronko o pojeftinjenju

„U zadnjih pet godina Požega je imala tužbi koliko stane na prste jedne ruke a Pakrac na desetke izgubljenih sporova, zbog čega je plaćeno pet milijuna kuna. Za te novce su u pakračkoj bolnici mogli imati ne novi nego zlatni CT“, zaključuje Ronko.

Sanacijski upravitelj požeške bolnice Željko Glavić kaže da nakon spajanja sve ide normalno i osobno smatra da je posao koji rade dobar te da će bolesnici biti još zadovoljniji nego do sada.  Krunoslav Kelemen, sanacijski upravitelj pakračke bolnice smatra da opstojnost i održivost bolnice nisu upitni.

00:33 Krunoslav Kelemen

„Godišnje se u Pakracu rodi skoro 500 djece i naravno da ostaju ginekologija i pedijatrija. Neophodne su interna i kirurgija a dobivate i peti odjel a to je palijativa. Bolnica je ostala na svom mjestu i može samo napredovati“, kaže na kraju ministar Ostojić.

Pokvareni pakrački CT uređaj bit će popravljen do 01. svibnja a ministar Ostojić je u roku od 24 sata nakon kvara potpisao fakturu od gotovo 700 tisuća kuna za dijelove. „Radi se i plan nabave novog CT aparata“, zaključio je ministar Ostojić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?