Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Općina Kaptol poziva zainteresirane da iskoriste sustav navodnjavanja

Općina Kaptol poziva zainteresirane da iskoriste sustav navodnjavanja

Soudek : Sustav za navodnjavanje itekako će biti važan za razvoj poljoprivrede u ovom kraju.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Općina Kaptol
Datum:
Broj pregleda: 1735

Općina Kaptol krajem prošlog mjeseca uputila je poziv svim gospodarskim subjektima koji su u obuhvatu sustava za navodnjavanje da se jave radi evidentiranja površina za navodnjavanje. Naime, Kaptol je među sredinama koje su uspješno okončale pilot projekt izgradnje sustava za navodnjavanje.

Sustav je u vlasništvu Požeško-slavonske županije koja je i provela sam projekt. U općini su zainteresirani za nastavak radova te se nadaju kako će se pojaviti i veći zainteresirani investitor, kaže zamjenik načelnika Općine Kaptol Josip Soudek:

00:24 Soudek o investitoru

Postojeći sustav akumulacije Bistra zadovoljava potrebe za 110 hektara, a zanimanje poljoprivrednika sve je veće pa Soudek vjeruje kako će i ove godine biti dosta zainteresiranih.

00:21 Soudek o površinama

S obzirom na sve izraženija i dugotrajnija sušna razdoblja sustav za navodnjavanje itekako će biti važan za razvoj poljoprivrede u ovom kraju, kaže Soudek, te dodaje

00:28 Soudek o važnosti navodnjavanja

Prijaviti se treba što prije, a poziv je upućen postojećim korisnicima sustava ali i onima koji ubuduće žele navodnjavati svoje poljoprivredne površine.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?