Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Požeški planinari na otvaranju Lipičke planinarske obilaznice

Proteklu subotu planinari HPD "Sokolovac" Požega su na poziv svojih planinarskih prijatelja iz Lipika proveli na Psunju, a povod izleta bilo je otvaranje Lipičke planinarske obilaznice

Autor: RVA/HPD Sokolovac
Fotografija: RVA/HPD Sokolovac
Datum:
Broj pregleda: 200

Proteklu subotu planinari HPD "Sokolovac" Požega su na poziv svojih planinarskih prijatelja iz Lipika proveli na Psunju, a povod izleta bilo je otvaranje Lipičke planinarske obilaznice. Obilaznica je kružnog tipa, ima šest kontrolnih točaka, a obilazak traje 8 do 9 sati. Nakon okupljanja kod "Ćire", krenulo se prema Lipiku, odnosno mjestu okupljanja gostiju kod Jelkinog brijega (nasuprot zgrade Općine). Prilikom otvaranje sve nazočne je pozdravio Lipički gradonačelnik Vinko Kasana, koji je rekao da je ova planinarska obilaznica i značajan turistički proizvod za Lipik, te da očekuje u budućnosti dolazak velikog broja planinara u ovaj lijepi slavonski grad.

Nakon planinarskog doručka i okrijepe, turističkim vlakićem krenulo se do lipičkih vinograda. Od druge kontrolne točke krenulo se šumskih putevima preko livada i uzvisina već podosta mokrim strminama do sela Kovačevac, gdje su se planinari okrijepili izvorskom vodom te krenuli dalje. Lagani, ali dugi strmi uspon prema selu Rađenovci, nije predstavljao neki veliki problem za planinare, koji su s zadovoljstvom uz prekrasne planinarske pejzaže dohodili do "Bijele Stijene" na Psunju.

Nakon kratkog odmora krenulo se nazad prema "Sladunjama" i planinarskom skloništu Točkica. Izlet je završio kod "Kursalona", u Lipiku gdje su domaćini pripremili odličan planinarski grah te besplatno piće za sve. Druženje i zabava je trajala do dugo u večer.

Puni sreće i zadovoljstva članovi HPD "Sokolovac" su se vratili svojim kućama s pozivom da im se pridružite. Osnovni moto i cilj društva je uključivanje što većeg broja građana a posebno mladih u rekreativne aktivnosti sa željom da upoznaju svoj zavičaj.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?