Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Članovi HPD Knezgrad iz Lovrana u posjeti HPD-u Sokolovac Požega i Papuku

Proteklog vikenda gosti HPD-a Sokolovac Požega bili su članovi HPD Knezgrad iz Lovrana

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 69

Proteklog vikenda gosti HPD-a Sokolovac Požega bili su članovi HPD Knezgrad iz Lovrana.

Na izletu u subotu članovi ova dva društva bili su na Jankovcu, a krenuli su od kamenoloma Tisica i stazom iznad Šumarskog fakulteta, uz obilazak Staze grofa Jankovića, te su došli na Jankovac. Povratak na planinarski dom Lapjak bio je preko planinarske kuće Trišnjica uz maksimalno korištenje popularne ljuljačke. Druženje je nastavljeno u planinarskom domu uz večeru i čašicu razgovora.

Na izletu u nedjelju članovi ova dva društva i dvoje planinara iz Slavonskog Broda obišli su Stazu jaglaca, najljepšu stazu na najvećoj planinarskoj manifestaciji u Hrvatskoj: "Papučki jaglaci". Krenuli su ispred planinarskog doma Lapjak i preko Veličkog grada i Tauberovih stijena stigli na vrh Lapjak, gdje su se okrijepili i odmorili. Prema planinarskom domu spustili su se Šulerovim putem uz obavezno zaustavljanje i fotografiranje kod atrakcije na Papuku - stare bukve.

Kako su gosti željeli kušati kvalitetna slavonska vina i objedovati ukusnu i kvalitetnu slavonsku hranu, posjetili su OPG u Velikoj koji se bavi vinogradarstvom i vinarstvom, i završili na ručku u Požegi. Nakon toga uslijedio je kraći obilazak Trga Svetog Trojstva u Požegi, gdje su gosti čuli nekoliko zanimljivosti o Požegi. Uz još jedno fotografiranje za uspomenu domaćini su gostima poželjeli sretan put, i obećali su jedni drugima da se ponovo vide, na Učki i na Krndiji. Vodič izleta je bio Predrag Livak.

Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje! 

 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?