Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Predstavnica srpske nacionalne manjine u Županijskoj skupštini bit će Mirica Miljanić

Predstavnica srpske nacionalne manjine u Županijskoj skupštini bit će Mirica Miljanić

Na jučerašnjim dopunskim izborima za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave iz reda nacionalne manjine, na području Požeško-slavonske županije birao se jedan predstavnik srpske nacionalne manjine za Županijsku skupštinu Požeško-slavonske županije

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 193

Na jučerašnjim dopunskim izborima za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave iz reda nacionalne manjine, na području Požeško-slavonske županije birao se jedan predstavnik srpske nacionalne manjine za Županijsku skupštinu Požeško-slavonske županije.

Bila je samo jedna kandidacijska lista, lista Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), a nositelj liste bio je Nikola Ivanović. Od ukupnog broja od 3.899 birača, glasovanju je pristupilo 188 ili 4,82%, od čega su tri listića bila nevažeća.

S obzirom na to da je Nikola Ivanović zamjenik županice ispred srpske nacionalne manjine, zbog nespojivosti dužnosti županijska vijećnica će ispred srpske nacionalne manjine biti Mirica Miljanić, za koju u stranci ističu da zadnjih dvadesetak godina preko udruga pruža pravnu pomoć i među najboljim je  poznavateljima svih problema s kojim se srpski narod suočava.

- Iskustvo u ovom radu ali i u radu manjinskih udruga i Vijeća srpske nacionalne manjine pomoći će joj u zagovaranju manjinskih politika, prije svega odredaba Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji su praktički nevidljivi na nivou županije.

Pokretanje tema vezano za županijske ceste, dodatno obrazovanje na srpskom jeziku i pismu, odnos županije prema Srpskoj Pravoslavnoj crkvi i Vijeću srpske nacionalne manjine PSŽ, podrška radu našeg Pododbora SKD Prosvjete i udrugama antifašista svakako je prioritet naše stranke, ali podržavati ćemo i svaki prijedlog koji će doprinijeti razvoju naše županije, međunacionalnim odnosima i stvaranju okruženja za kvalitetniji rad i život svih građana/ki naše županije. – napisao je na svom Facebooku profilu nositelj liste Nikola Ivanović za Miricu Miljanić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?