Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U Glazbenoj školi Požega obilježen Europski dan jezika

U Glazbenoj školi Požega obilježen Europski dan jezika

Glazbena škola Požega kratkim prigodnim programom obilježila je Europski dan jezika kojemu je, uz ravnatelja Alena Kovačevića, prisustvovao i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha

Autor: RVA/PSŽ
Fotografija: RVA/PSŽ
Datum:
Broj pregleda: 66

Glazbena škola Požega kratkim prigodnim programom obilježila je Europski dan jezika kojemu je, uz ravnatelja Alena Kovačevića, prisustvovao i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

Ravnatelj Kovačević istaknuo je kako upravo multietičnost našu sredinu, našu širu regiju i naš kontinent čini kulturno bogatim.

„Na tom tragu, glazbene škole u Hrvatskoj, pa tako i Glazbena škola Požega, također daju svoj obol svemu tome. U našoj školi, uz hrvatski jezik, uči se još engleski, talijanski, njemački i latinski, a od slijedeće školske godine, nadam se i ruski jezik.“ - rekao je ravnatelj Kovačević.

Ispred Požeško-slavonske županije, i u ime županice Antonije Jozić, sve okupljene učenike i profesore, pozdravio je zamjenik županice izrazivši zadovoljstvo što se u požeškoj Glazbenoj školi uče spomenuti jezici.

„Drago mi je što učite sve navedene jezike jer pjesme otpjevane na izvornim jezicima zasigurno zvuče puno ljepše. Kad dođem u Glazbenu školu uvijek volim reći da smo u prostoru gdje se koristi univerzalno pismo jer se vaše note i vaše partiture na svim jezicima čitaju isto.“ – istaknuo je zamjenik Troha.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?