Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

PROMO: Uz EU sredstva završena energetska obnova zgrade  DVD Sulkovci

PROMO: Uz EU sredstva završena energetska obnova zgrade DVD Sulkovci

U prostoru DVD-a Sulkovci uz pomoć sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova, radovi na energetskoj obnovi zgrade DVD-a privedeni su kraju

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 203

U prostoru DVD-a Sulkovci uz pomoć sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.-2020.,  radovi na energetskoj obnovi zgrade DVD-a  privedeni su kraju  i danas je održana završna konferencija ovoga projekta.

Vatrogasni dom u pratnji domaćina, zapovjednika DVD Sulkovci Željka Dvorskog, predsjednika MO Igora Majetića  posjetila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež.

O projektu, njegovim ciljevima i provedenim aktivnostima izvjestila je  direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež –„ Projekt  energetske obnove zgrade  DVD Sulkovci na adresi Sulkovci 89 , Pleternica, izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi te oslobađanju sredstava za kvalitet niji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrade ( članovi  DVD -a,  mještani i predstavnici raznih udruga ) dobit će ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno  će  porasti svijest o važnosti korištenja mjera EnU, racionalnijem gospodarenju energijom te  smanjenju  emisije CO2 u okoliš.

Projektne aktivnosti koje su provedenu su: izrada glavnog projekta energetske obnove s pripadajućim elaboratom ako je primjenjivo, energetski pregled zgrade, izrada izvješća o energetskom pregledu zgrade i energetskicertifikat prije provedene energetske obnove, provedba mjera energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije : povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite poda  prema vanjskom prostoru, ovećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja ili poboljšanje postojećeg (pelete), zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom, pristupna rampa za osobe sa invaliditetom , stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade, izrada izvješća o energetskom pregledu zgrade i energetski  certifikat nakon provedene energetske obnove, upravljanje projektom i  administracija i  promidžba i vidljivost projekta.

Svrha projekta je energetska obnova zgrade  DVD Sulkovci s ciljem smanjena potrošnje energije u samoj zgradi društvene namjene. Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje(Q Hnd) nakon provedbe projekta od 64%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Vrijednost projekta je 607.619,39 kn kuna dok je EU sufinaciranje je 379.475,98kn  kune.

Trajanje projekta je 24 mjecesa od 09.08.2019.- 09.08.2021. Projket je uspješno završen čime je naselje Sulkovci dobilo prekrasan prosor u kojem članovi DVD kao i svi mještani imaju mogućnost organizirati razne događaje, druženja i radionice u kvalitetnom i moderno uređenom prostoru. Ugodnom i sigurnom za boravak a povrh toga i energetski učonkovitom po pitanju epotrošnje energije i emisije CO2 „ - rekla je direkorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež.

Gradonačelnica Pleternica Marija Šarić iznimno je ponosna i zadovoljna na ovaj projekt: „ U vašem kraju možda dugo nije bilo projekata , no zato ovako veliki kao ovaj, Energetska obnova zgrade DVD za koji su se dugo čekala sredstva EU  priveden je kraju. Kao što smo obnovu ovoga doma zavšili na ponos vašeg naselja i samog grada Pleternice , tako ćemo i ostale projekte sigurno privesti kraju. Sljedeće što je u planu je obnova ŠRC. Zahvaljujem se svima na strpljenu, na potpori koju ste iskazivali tijekom projekta i za kraj čestitam vam što imate ovoliko podlmatka u svom društvu. Nadam se da ćete ove  prostore koristiti svakodnevno “ rekla je Gradonačelnica Pleternica Marija Šarić.

Važnost ovakvog projekta, kako za samo vatrogasno društvo tako i za zajednicu , rekao je predsjednik DVD Sulkovci Željko Dvorski – „Zahvaljujem se na odličnoj suradnji gradonačelnici Pleternice gđi. Mariji Šarić, Poduzetničkom Centru Pleternica i Fondovima EU što smo dobili ovako lijep , funkcionalan i prije sve energetski učinkovit prostor kojega će koristiti uz vatrogasce i svi mještani Sulkovaca“

Predsjednik MO Igor Majetić zahvalio  se prije sve Gradu Pleternici što su imali sluha kada su tražili da se zgrada DVD obnovi –„Ovo je sada jedan prostor koji je na diku mjesta i ponos  mještana,  koji će služiti svim organizacijama u selu od Mjesnog odbora , vatrogasaca, nogometnom klubu , školi za njihove predstave kao i svim mještanima za obiteljska druženja i slavlja “

Na kraju je Župnik župe Sv. Nikole Biskupa  Antun Čorković blagoslovio obnovljenu zgradu  DVD Sulkovci.

 

"Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020."


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?