Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Iz Gradskog kazališta Požega uputili su medijima priopćenje

Vanjski prostor oko Gradskog kazališta Požega te sam prolaz do ulaza Uprave, pojedinci koriste za vršenje nužde svih oblika, a unatoč videonadzoru i pisanim upozorenjima, ovakve nepodopštine sve su češće

Autor: RVA/GKP
Fotografija: RVA/GKP
Datum:
Broj pregleda: 126

Iz Gradskog kazališta Požega uputili su medijima priopćenje.

„Vrijeme pandemije te uvedenih restrikcija ukazalo je i na nove probleme s kojima se susreću naši građani, pa tako i onaj kada u gradu stisne mala ili velika nužda.

Tužna je činjenica da vanjski prostor oko Gradskog kazališta Požega te sam prolaz do ulaza Uprave, pojedinci koriste za vršenje nužde svih oblika. Unatoč videonadzoru i pisanim upozorenjima, ovakve nepodopštine sve su češće.

Takvi pojedinci očito ne razmišljaju o tome da netko treba iza njih i počistiti, da u kazalište svakodnevno dolaze drugi građani prolazeći pored izmeta, da netko u tom prostoru radi, a već sada Gradsko kazalište Požega ima zavidnu galeriju videomaterijala.

Bez obzira što u gradu ne radi javni WC koji je prije više godina otvoren, pojedinci trebaju shvatiti da vanjski  prostor Gradskog kazališta Požega nije njegova zamjena te da prekršitelji snose i zakonske sankcije. Naime, Zakon o prekršajima predviđa sankcije za ove rabote, pa će se novčanom kaznom do 2.000,00 kn kazniti osoba koja vrši nuždu na javnom mjestu, a dvostruko više ona koja pokazuje spolni organ. Kako vršenje nužde u praksi traži i malo striptiza, moguće je da kazna naraste i do visine prosječne neto plaće u RH.

U ovom trenutku jedino što možemo, a to je apelirati na svijest pojedinaca koji trebaju promisliti što bi oni učinili da netko počini nuždu na njihovom kućnom pragu“. – stoji u priopćenju ravnateljice i djelatnika Gradskog kazališta Požega.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?