Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

HPD Sokolovac: Požeškom gorom od Pleternice do Požege

Članovi požeškog HPD Sokolovac i njihovi gosti bili su aktivni i ove nedjelje

Autor: RVA/HPD Sokolovac
Fotografija: RVA/HPD Sokolovac
Datum:
Broj pregleda: 382

Članovi požeškog HPD Sokolovac bili su aktivni i ove nedjelje.

- Odradili još jedan uspješan izlet „Požeškom gorom od Pleternice do Požege“ ili kako neslužbeno nazivamo ovaj izlet „naVLAKuša“, „Malo cugom, više cipelcugom“, „Vlak u brijegu“. Po prekrasnom proljetnom (iako još kalendarski zimskom) vremenu, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, članovi HPD Sokolovac, nekoliko „Sokolića“ i slavonskih planinarskih društava (HPD-a „Vidim“ Kutjevo,  HPD Bršljan-Jankovac...) i planinarskih prijatelja krenuli smo vlakom točno prema redu vožnje u 9:04h iz Požege do Pleternice.

Po ulasku u vlak vidno uzbuđene i dobro raspoložene planinare, a iznenađen tolikim brojem putnika dočekao je kondukter s pozdravom „saperlot“. Uz zvukove pjesme zadrugara  „kad se male ruke slože“ brzo smo stigli u Pleternicu. Od željezničkog kolodvora put nas vodi „Cestom vina i ruža“do pleterničkih vinograda na Starcu.

Putem na kratko zastajemo kod obitelji Jure Vidakušića i supruge Danice, koji nas dočekuju toplom dobrodošlicom. Naravno, i ovaj puta dobrodošlica je bila uz obilje slavonskih delicija, čaj i kuhano vino. Dolaskom do Kapelice sv. Petra, koja je u samim vinogradima, digla se jutarnja magla, a sunčano i toplo vrijeme pratilo nas je cijelim putem. Put nas je dalje vodio kroz šumu Požeškom gorom, a nakon dvadesetak minuta skrenuli smo desno prema Viškovačkom gradu, jednoj od pet kontrolnih točaka planinarske obilaznice „Pet utvrda Požeške gore“. Nakon kraćeg odmora te razgledanja utvrde i okrepe iz ruksaka, nastavili smo put prema Požegi. Put nas je vodio šumskom cestom, te uz kraće pauze za odmor prolazimo kroz Komušinu i Vranduk do željezničkog kolodvora.

Svi sudionici izleta za 6 sati prošli su stazu od 20 kilometara bez problema. Umorni i vrlo zadovoljni puni novih dojmova i pozitivne energije i pluća punih kisika vratili smo se kući uz nezaboravnu krilaticu „Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje“. Vodič izleta je bio dr. Damir Matoković. – stoji u izvještaju koji nam je poslao predsjednik društva Bruno Horvat.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?