Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dom za starije i nemoćne osobe Požega: Novo ruho nakon tri desetljeća, ušteda u grijanju preko 50%

Završnom konferencijom priveden je kraju projekt Energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe Požega, važan projekt kojim će se ostvariti velike uštede i omogućiti bolje uvjete korisnicima i zaposlenicima ustanove

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 484

Završnom konferencijom priveden je kraju projekt Energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe Požega, važan projekt kojim će se ostvariti velike uštede i omogućiti bolje uvjete korisnicima i zaposlenicima ustanove. Ravnateljica Doma Ružica Alaber izrazila je zadovoljstvo što je Dom nakon tri desetljeća dobio novo ruho, a značajno će biti smanjeni i troškovi energenata, koji nisu mali.

00:37 Ružica Alaber

Ovo je sedmi dovršeni od deset ugovorenih projekata energetske obnove zgrada ustanova na području Požeško-slavonske županije, rekla je Senka Horvat, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Panora, te zahvalila resornim ministarstvima, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i drugima koji su sudjelovali u realizaciji i financiranju projekata.

Projekt je predstavio Anto Baltić, stručni suradnik iz PANORA-e, rekavši da je vrijednost projekta gotovo 11 milijuna kuna, od čega su 85% bespovratna sredstva, dok je preostali iznos osigurao korisnik objekta. Povećanjem toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, zaštite vanjskog zida, stropa i poda prema vanjskom negrijanom prostoru, zamjenom vanjske stolarije, poboljšanjem postojećeg sustava grijanja prostora i tople vode, te zamjenom unutarnje rasvjete s energetski učinkovitijom, očekuje se manja potrošnja toplinske energije za 54%, smanjenje potrošnje primarne energije za 31% korištenjem obnovljivih izvora ugradnjom sunčanih kolektora na plohe krova. U konačnici, zgrada je iz energetskog razreda E prešla u razred C.

Osnivač Doma za starije i nemoćne osobe Požega je Požeško-slavonska županija, pa je župan Alojz Tomašević izrazio zadovoljstvo što će se na godišnjoj razini ostvariti velike uštede, koje će se usmjeriti u razvoj usluga, te pohvalio djelatnike jer u vrijeme pandemije korisnici nisu prepušteni sami sebi i o njima se izvrsno skrbi u skladu s epidemioloških mjera. Župan je najavio da će vlasništvo Doma s ministarstva prijeći na Požeško-slavonsku županiju.

Među nazočnima konferenciji bili su Vjekoslav Potočanac, predsjednik Upravnog vijeća Doma i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega, zatim ravnatelj Opće županijske bolnice Požega dr. Ivan Vukoja, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki, predstavnici izvođača radova poduzeća Presoflex gradnja d.o.o., predstavnici projektanta, stručnog nadzora te zaposlenici ustanove.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?