Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Aktualne aktivnosti projekta Razvoja vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Pleternica

U tijeku je provedba projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Pleternica naručitelja poduzeća Tekija d.o.o.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 297

U tijeku je provedba projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Pleternica naručitelja poduzeća Tekija d.o.o..

Projektom Aglomeracije Pleternica predviđene su aktivnosti: Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje aglomeracije Pleternica, Izgradnja uređaja za pročišćavanje UPOV, Nabava opreme i ostalo. Radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Presoflex gradnja d.o.o. Požega i Riko d.o.o. Ljubljana. Sklopljen je ugovor vrijednosti  134.656.990,40 KN.

Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva.

Faza:  Gradac - Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u naselju Gradac gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Projektirana je izgradnja dvije crpne stanice (CS Gradac 1 i  CS Gradac 2). Izvedeno je 3.211 m gravitacijskog voda i 222 m tlačnog voda te su u izvršeni zemljani radovi i betonski radovi na izgradnji crpne stanice CS Gradac1. Ugrađena su 97 revizijska okna. Vrijednost ugovorenih radova za fazu Gradac iznosi 14.174.108,63 kn. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

 Slika 1. Gravitacijski vod Gradac

Slika 2. Gravitacijski vod Gradac

Faza 2: Dervišaga - Kuzmica – Srednje Selo – Viškovci – Blacko. Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Dervišagi, Blacku, Kuzmici, Srednjem Selu i Viškovcima gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Planirana je izgradnja i crpne stanice, kišnog preljeva i 2 retencijska bazena. Projektirano je 8.973m gravitacijskog i 2.022m tlačnog voda. Izvedeno je 916 m tlačnog voda i 1.675 m gravitacijskog voda. Ugrađeno je 50 revizijskih okana. Vrijednost ugovorenih radova za fazu 4 iznosi 34.617.848,74 kn. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Slika 3. Gravitacijski vod Viškovci

Slika 4. Gravitacijski vod Viškovci

Slika 5. Gravitacijski vod Blacko

Slika 6. Gravitacijski vod Blacko

Slika 7. Gravitacijski vod Blacko

Slika 8. Gravitacijski vod Blacko

Faza 4: Bzenica, Sulkovci. Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Bzenici i Sulkovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Izvedeno je 5.324 m gravitacijskog i 1.202 m tlačnog voda. Ugrađeno je 165 revizijskih okana. Završeni su armirano betonski radovi na objektu Crpne stanice CS Sulkovci 1 te se očekuje ugradnja elektro-strojarske opreme. Vrijednost ugovorenih radova za fazu 4 iznosi 19.523.153,97 kn. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Slika 9. Crpna stanica CS Sulkovci 1

Od ukupno ugovorenih 44.561 m kolektorskog sustava na projektu Aglomeracije Pleternica do sada je izvršeno 19.012 m (41,73%), stoji u priopćenju Tekije d.o.o.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?