Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Aktualne aktivnosti na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega“

Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Požega podijeljena je u 3 grupe radova

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 189

U tijeku je provedba projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega“ kojim su predviđene aktivnosti: Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Požega, Dogradnja i proširenje uređaja za pročišćavanje (CUPOV -Požega), Nabava opreme i drugo.

Investicija se financira iz sredstava kohezijskog fonda u iznosu od 72,12% te nacionalnih izvora financiranja u iznosu od 27,88%. Radove izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Koming d.o.o. Koprivnica,   Promet građenje d.o.o. Požega te Niskogradnja Marijanović d.o.o. Kaptol. Sklopljen je ugovor vrijednosti  91.739.804,27 KN.

Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Požega podijeljena je u 3 grupe radova:

Radovi na grupi 1 – izgradnja magistralnog cjevovoda za sustav vodoopskrbe promjera 300 mm: Radovi se trenutno izvode uz nasip rijeke Veličanke kod naselja Sajmište.

Slika 1: Radovi na postavljanju magistralnog vodovoda, radove izvodi – Koming d.o.o. Koprivnica

Radovi na grupi 2 –  radovi trenutno se izvode u: Trenkovo, Trnovac – Izgradnja kanalizacijske mreže i kućnih priključaka, sanacija staze Trenkovo – Trnovac. Započeta je gradnja na crpnoj stanici u Trenkovu te se izvode pripreme za elektro strojarske radove.

Marindvor, Štitnjak, Kunovci, Bankovci, – postavljanje kućnih priključaka i sanacijski radovi.

Slika 2: Radovi na kanalizacijskoj mreži u Trenkovu

Slika 3: Radovi na kanalizacijskoj mreži u Trenkovu

Radovi na grupi 3 – najzahtjevniji radovi trenutno se izvode u gradu Požegi, u ulicama: Frankopanska – rekonstrukcija kanalizacijske mreže i kućnih priključaka, promjera 800 mm. Trenutno se radovi sanacije izvode između križanja Frankopanske ulice i ulice Eugena Kvaternika, a rekonstrukcije Frankopanskom ulicom prema Cerničkoj ulici.

Slika 4: Radovi na kanalizacijskoj mreži u Frankopanskoj ulici

Slika 5: Radovi na kanalizacijskoj mreži u Frankopanskoj ulici  – Koming d.o.o. Koprivnica

Slika 6: Radovi na kanalizacijskoj mreži u Frankopanskoj ulici  – Koming d.o.o. Koprivnica

Ulica Eugena Kvaternika – Izvode su radovi na rekonstrukciji 1764 m kanalizacijske mreže, a izvršeno je 1.111 m, radi se na ispitivanjima i sanaciji dosad rekonstruirane mreže te prometnih površina.

Slika 7: Radovi na kanalizacijskoj mreži u ulici Eugena Kvaternika.

Ulica Hrvatskih branitelja i Mlinska – Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji 1683 m kanalizacijske mreže, a dosad je izvedeno 779 m.

Slika 8: Radovi na kanalizacijskoj mreži u Mlinskoj ulici i ulici Hrvatskih branitelja

Započeli su pripremni radovi na kanalizacijskoj mreži u Osječkoj ulici, a očekuje se i skori početak radova u Ulici Ante Starčevića.

Radovi se u gradu Požegi izvode planiranim intenzitetom uz prethodno odobrene elaborate Privremene prometne regulacije. Iz Tekije mole građane Požege kao i sve koji prometuju reguliranim prometnicama za razumijevanje i strpljenje te poštivanje postavljene privremene prometne regulacije  kako bi se radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacijskog sustava čim prije uspješno priveli kraju.       

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?