Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Odjelu za liječenje oboljelih od koronavirusa OŽB Požega kolektivna nagrada Grada Požege

Odjelu za liječenje oboljelih od koronavirusa OŽB Požega kolektivna nagrada Grada Požege

Dobitnik nagrade za životno djelo je novinar Jelenko Topić, povelje humanosti Udruga osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije, a kolektivne nagrade Odjel za liječenje oboljelih od koronavirusa OŽB Požega i Poljoprivredno-prehrambena škola

Autor: RVA
Fotografija: ilustracija
Datum:
Broj pregleda: 851

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Požege 12. veljače među točkama dnevnog reda naći će se i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Požege u 2021. godini. Ako Gradsko vijeće potvrdi ovaj prijedlog, u povodu Dana Grada, 12. ožujka, dodjeljuju se javna priznanja Grada Požege, kako slijedi:

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se JELENKU TOPIĆU

koji je svojim dugogodišnjim predanim radom i iskustvom pridonio razvitku i promicanju društvenog i kulturnog života Grada Požege, novinaru Požeškog lista, dopisniku Večernjeg lista iz Požege, te suradniku tridesetak listova, agencija, radio i tv postaja, među kojima i Radija Vallis Aurea s emisijom Radio Superton.  Pokrenuo je održavanje manifestacije „Kulenijade“, bio je među obnoviteljima festivala „Zlatne žice Slavonije“, a zajedno s nekoliko novinara i strip crtača 1986. godine pokrenuo je kultni i priznati strip magazin „Patak“ kojemu je bio glavni urednik.  Od 1993. godine priprema, objavljuje i uređuje Požeški pučki kalendar…  Nositelj je Spomenice Domovinskog rata, Hrvatski lovački savez dodijelio mu je zlatnu plaketu za doprinos razvoju lovstva, a Festival „Pjesme Podravine i Podravlja“ u Pitomači dodijelio mu je posebno priznanje za medijsko praćenje.

POVELJA HUMANOSTI dodjeljuje se UDRUZI OSOBA S INVALIDITETOM GRADA POŽEGE  I ŽUPANIJE POŽEŠKO-SLAVONSKE  za iznimnu upornost i dugogodišnji humanitarni rad, te nesebično zalaganje u pružanju pomoći osobama s invaliditetom kroz pisanje projekta i prikupljanju pomoći najugroženijim članovima. Udruga, kontinuirano i samostalno djeluje već tridesetak godina, prvotno u sastavu tadašnjeg Saveza organizacija invalida koji je djelovao na području bivše Općine Požega, a 1990. godine izdvojila se iz  Saveza. U razdoblju od 2002. do 2017. godine Udruga radi intenzivno na pružanju pomoći osobama s invaliditetom kroz pisanje projekta i prikupljanju pomoći najugroženijim članovima, te osniva Boćarski klub osoba s invaliditetom „Nada”. Rad Udruge postaje profesionalniji i stvaraju se uvjeti za zapošljavanje osoba s invaliditetom.  

KOLEKTIVNA NAGRADA dodjeljuje se ODJELU ZA LIJEČENJE BOLESNIKA OBOLJELIH OD KORONAVIRRUSA COVID-19 OPĆE ŽUPANIJSKE BOLNICE U POŽEGI i njegovim djelatnicima koji su se izložili u borbi protiv bolesti COVID-19.

Opća županijska bolnica u Požegi osnovala je Odjel za liječenje bolesnika oboljelih od koronavirusa COVID-19 uzrokovanim virusom SARS-CoV-2 (Covid odjel), s djelatnicima koji su nesebično u teškim uvjetima liječili bolesnike oboljele od još nepoznate i dovoljno neistražene bolest.  Covid odjel otpočinje s radom 1. ožujka 2020. godine, pod vodstvom prim.mr.sc. Zdravka Andrića, dr.med. subspec. infektologije-intenzivne medicine. U tim teškim uvjetima u Covid odjelu radi i prim. Dobrinka Petković, dr.med. subspec. infektologije-intenzivne medicine, glavna sestra odjela Renata Đimoti, mag.med.techn. i sedam medicinskih sestara-medicinskih tehničara, ali kako se situacija s covid bolesti povećavala, tako je i broj medicinskog osoblja preorganiziran na rad u Covid odjel (do danas je 45 djelatnika osposobljeno za rad u takovim teškim i neprirodnim uvjetima).

U Covid odjelu ukupno je hospitalizirano 470 bolesnika, o kojima su se brinuli i brinu se liječnici i medicinsko osoblje 24 sata dnevno. Od navedenog broja bolesnika 320 je pobijedilo bitku nad opakom bolešću zajedno s osobljem COVID odjela, no 46 bolesnika od početka korona krize do danas nisu uspjeli pobijediti ovu bolest.

KOLEKTIVNA NAGRADA dodjeljuje se i POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOJ ŠKOLI koja je kroz 136 godina svoga postojanja promijenila više naziva, proživljavala različite društvene ustroje i reforme školstva i uživala veliki ugled u Požeštini i Hrvatskoj kao priznato učilište i uzorno gospodarstvo. Poslije Domovinskog rata Školi se postupno vraćaju njena dobra, na kojima se učenici i profesori trude dovesti ih u prijašnje stanje kako bi Škola ponovno zablistala starim sjajem i slavom.  Posebno se ističe aktivnost škole u školskoj godini 2019./2020. u realizaciji projekta Europskog socijalnog fonda potpisivanjem 3. srpnja 2020. godine ugovora u sklopu dodjele bespovratnih sredstava Poziva UP.03.3.1.04., Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo (vrijedan 49.345.376,16 kn).

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?