Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Počelo proljetno orezivanje drvoreda u požeškim ulicama

Počelo proljetno orezivanje drvoreda u požeškim ulicama

Velike grane mogu biti opasnost za prolaznike i automobile, a orezivanjem krošnja dobiva prozračnost i ljepši oblik zbog mladih grana, dok će se pravi rezultat vidjeti u ljetnim mjesecima kada su zelenilo, svježina i hlad itekako potrebni na gradskim ulicama

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 313

Djelatnici Komunalca Požega d.o.o. ovih su dana krenuli s proljetnim orezivanjem gradskih drvoreda. Stabla lipe i javora u Dubrovačkoj i Zagrebačkoj ulici već su uređena, a sada je na redu drvored javora u Ulici Matice hrvatske.

Velike grane mogu biti opasnost za prolaznike i automobile, a orezivanjem krošnja dobiva prozračnost i ljepši oblik zbog mladih grana, dok će se pravi rezultat vidjeti u ljetnim mjesecima kada su zelenilo, svježina i hlad itekako potrebni na gradskim ulicama. Iako će možda poneki negodovati zbog naoko velike sječe, sve se radi pod stručnim nadzorom.

Djelatnost održavanja javnih i zelenih površina Komunalac Požega d.o.o. obavlja na području grada Požege, a poslovi koji se pri tom obavljaju su: ručno i strojno čišćenje prometnih površina, čišćenje košarica za otpad, čišćenje prometnih površina, košnja trave, sadnja i održavanje cvjetnih nasada i drvoreda, te odvoz i zbrinjavanje otpada koji nastaje pri obavljanju ove djelatnosti.

Komunalac Požega na području Požege održava preko 360.000 m2 zelenih površina, 293.000 m2 javnih površina, te čišćenje 184.000 m2 ulica od ukupno 355.585 m2 površina gradskih ulica.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?