Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Pleterničanke i Pleterničani s veseljem dočekali novu modernu tržnicu

S radom je danas započela nova tržnica u Pleternici, na radost poljoprivrednih proizvođača, ali i stanovnika Pleternice i prigradskih naselja

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 977

S radom je danas započela nova tržnica u Pleternici, na radost poljoprivrednih proizvođača, ali i stanovnika Pleternice i prigradskih naselja. Devet milijuna kuna vrijedna investicija izgrađena je većim dijelom sredstvima EU fondova kroz mjere ruralnog razvoja, dok su ostalo sredstva iz proračuna Grada Pleternice. Kamen temeljac položen je u lipnju prošle godine, a već u prosincu tržnica je imala uporabnu dozvolu. Izvođač radova bila je požeška tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Novootvorenu tržnicu obišla je jutros gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić sa suradnicima.

00:40 Antonija Jozić

Tržnica ima otvoreni prodajni prostor s 28 klupa, omogućena je prodaja iz vozila, dok je u zatvorenom dijelu prostor za mesnicu ili ribarnicu kao i osam prodajnih mjesta na kojima mogu biti smještene rashladne vitrine za proizvode koji to zahtijevaju. Neće nedostajati niti parkirnih mjesta za prodavače i kupce, jer ih je uz tržnicu preko stotinu.

Direktor Pleterničkog komunalca Ivica Kovačić dodaje da će tržnica od sada raditi srijedom i subotom, omogućit će se višemjesečni i godišnji zakup prodajnih mjesta, a ide se prema tome da tržnica u budućnosti radi svaki dan. Cijene zakupa će prema najavi gradonačelnice Jozić biti simbolične. Projekt je provodio Poduzetnički centar Pleternica čija direktorica Marija Šarić ističe da je riječ o vrlo modernom i funkcionalnom zdanju, u skladu s današnjim potrebama i očekivanjima prodavača i kupaca.

Nakon predstavljanja, gradonačelnica Pleternice je obišla prodavače te napunila košaru s domaćim proizvodima koji će biti donirani jednoj obitelji u potrebi s područja grada Pleternice. 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?