Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Županijski Stožer Civilne zaštite apelira – ne odvozite pomoć bez koordinacije s Centrom 112

Županijski Stožer Civilne zaštite apelira – ne odvozite pomoć bez koordinacije s Centrom 112

Stožer Civilne zaštite Požeško-slavonske županije jutros je održao sastanak i konferenciju za medije, ovog puta s glavnom temom serije potresa koji i dalje pogađaju područje Sisačko-moslavačke županije

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 241

Stožer Civilne zaštite Požeško-slavonske županije jutros je održao sastanak i konferenciju za medije, ovog puta s glavnom temom serije potresa koji i dalje pogađaju područje Sisačko-moslavačke županije. Načelnik Stožera Alojz Tomašević zahvalio je građanima i svima koji su već poslali pomoć tome području, no apelirao je da se pomoć ne odvozi stihijski i bez koordinacije sa žurnim službama.

00:47 Alojz Tomašević

Građevinske tvrtke koje žele pomoći u mehanizaciji ili materijalu mogu to učini preko Centra 112, koji će pomoć distribuirati kad i gdje to bude potrebno, a trebat će još mjesecima. Jučer i danas je na pogođeno područje upućen dio pripadnika HGSS-a i vatrogasnih postrojbi s područja Požeško-slavonske županije. Župan Tomašević apelirao je na građane da se u slučaju budućih podrhtavanja na našem području pripreme za ovakve situacije i informiraju što, kada i kako činiti kad do potresa dođe.

Voditelj Službe civilne zaštite Požega Slavko Marinac pozvao je građane da sve potrebne upute oko postupanja kod potresa mogu pronaći na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite, a građane je zamolio da se s pomoći prijave kroz sustav 112 ili na jučer otvorenu adresu elektroničke pošte potresi.petrinja@mup.hr. Sukladno potrebama na terenu, pomoć će se upućivati na ta područja.

00:28 Slavko Marinac

Ravnatelj Društva Crvenog križa Požeško-slavonske županije Miroslav Zelenika rekao je da upute za donacije i pomoć mogu pronaći na stranicama Hrvatskog crvenog križa. Skladišni kapaciteti su dobri, a i on je apelirao da se na pogođeno područje ne odlazi samoinicijativno.

00:48 Miroslav Zelenika

Tomašević je najavio da će Požeško-slavonska županija s gradovima i općinama s područja županije uplatiti ukupno 500 tisuća kuna Sisačko-moslavačkoj županiji na račun otvoren za svrhu pomoći.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?