Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Učenici Glazbene škole Požega osvojili nagrade na virtualnom natjecanju Mali Glaz-bo-s

Učenici Glazbene škole Požega osvojili nagrade na virtualnom natjecanju Mali Glaz-bo-s

Učenici Glazbene škole Požega sudjelovali su sa svojim video uradcima na virtualnom natjecanju Mali Glaz-bo-s.

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 195

Xmas Orchestra feat. Karmen Szabo i Tamburaška filharmonija Glazbene škole Požege osvojili su prva mjesta. Program virtualnog natjecanja bio je javan i počeo je u četvrtak, 17. prosinca u 16 sati na Facebook stranici https://www.facebook.com/glazbo.

 

Svake minute objavljivana je nova video izvedba i za nju se moglo glasati naredna 24 sata. Nagrada publike dodijeljena je zboru, ansamblu ili solistu koji je osvojio najveći broj lajkova. Objava rezultata i proglašenje dobitnika nagrada u natjecateljskim i u revijalnoj kategoriji održana je u petak, 18. prosinca u 18 sati također na njihovom Facebook profilu.

 

Tamburaška filharmonija Glazbene škole Požega nastala je kao rezultat snažnog razvoja tamburaškog i puhačkog odjela Škole. Članovi orkestra su profesori, učenici i bivši učenici Škole. Prvi nastup održan je 2009. godine u Gradskom kazalištu Požega prigodom obilježavanja deset godina rada srednje glazbene škole, a prema riječima osnivača i prvog dirigenta Tamburaške filharmonije Veljka Valentina Škorvage, riječ je o jedinstvenom orkestru takve vrste u svijetu. U orkestru su zastupljeni instrumenti suvremenoga simfonijskog orkestra, izuzev gudača, koje zamjenjuju tamburaški instrumenti. Sljedeći projekti Tamburaške filharmonije povezani s gradom Vukovarom, kada se orkestru pridružio i Mješoviti zbor Glazbene škole Požega u čijem su sastavu također profesori i učenici Škole.

Xmas Orchestra je ansambl Glazbene škole Požega koji okuplja učenike svake godine u vrijeme Božića. Ansambl je nastao kao rezultat projekta u sklopu fakultativnog predmeta Audio snimanje i obrada tona u kojemu su učenici 4. razreda srednje glazbene škole sudjelovali u produkciji pjesme koristeći znanja i vještine koje su stekli tijekom pohađanja spomenutog predmeta. Nastavnik Damjan Pirović, koji je pjesmu i spot snimio u profesionalnom školskom studiju koristeći najkvalitetniju i najsuvremeniju opremu. Sastav čine manji tamburaški orkestar, Dječji zbor Tintilinići, bubanj i solistica Karmen Szabo, učenica srednje glazbene škole, smjer Pjevanje. Aranžman za pjesmu u ovom izvođačkom sastavu priredio je Antun Adžić, profesor na Odjelu za tambure.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?