Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dobitnici Zlatne kune Niskogradnja Jurčak, Magma i Lipik Glas

Ovogodišnja dodjela Zlatnih kuna za 2019. godinu Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Požega održana je u skladu s epidemiološkim mjerama, pa su uz domaćine nazočili samo dobitnici nagrada i predstavnici medija

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 374

Ovogodišnja dodjela Zlatnih kuna za 2019. godinu Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Požega održana je u skladu s epidemiološkim mjerama, pa su uz domaćine nazočili samo dobitnici nagrada i predstavnici medija.

U kategoriji malog trgovačkog društva ove je godine nagradu zaslužila Niskogradnja Jurčak d.o.o. iz Požege,  a nagradu je preuzeo osnivač i prokurist Antun Jurčak.

- Drago nam je da smo priznati za svoj rad i trud. Mi nismo nikad bili bez posla. Radimo korektno i pošteno i uvijek imamo posla. – izjavio je kratko Antun Jurčak.

U kategoriji srednje trgovačko društvo nagrađena je Magma d.o.o. Požega, čija je glavna djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija i njihovih dijelova. Osim godišnje nagrade, ove godine Magma je dobila i priznanje povodom 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja. Nagradu je preuzeo direktor Magme Zdenko Prskalo.

- Ovo nam je drago priznanje kad si prepoznat među kolegama, strukom i firmama koje se bore na tržištu u teškim uvjetima, i da si među boljima. Puno se radi i žrtvuje da bi rezultati bili takvi, ništa to nije samo od sebe. Ove godine očekujemo oko 20% manje bruto prometa, no drugi pokazatelji nisu lošiji u odnosu na 2019. godinu. Gotovo potpuno smo se okrenuli izvozu, radimo Švedsku kao novo tržište, tu su i Njemačka i Italija kao dominante. U Hrvatskoj se vrlo malo toga događa u našoj branši. – rekao je Prskalo.

U kategoriji velikih trgovačkih društva ove godine nagrada je pripala društvu Lipik Glas d.o.o. iz Lipika, čija je glavna djelatnost proizvodnja stakla, i to primarno za prestižnu automobilsku industriju. Nagradu je preuzeo direktor tvornice Lipik Glas Dorian Knapić.

- Ovakva nagrada puno znači za našu tvrtku i čast nam je dobiti ju. Ušli smo na državnoj razini među pet kompanija, što je također veliko postignuće. I dalje planiramo rast. Ova godina nas je dosta okrznula, no dovoljno smo jaki, imamo znanja i iskustava iz ove situacije izaći još jači. Zahvaljujem suradnicima koji su omogućili da postignemo ovaj rezultat i nadam se boljitku u 2021. godini. – izjavio je Knapić.

Predsjednik Županijske komore Luka Balenović održao je kratku prezentaciju s rezultatima poslovanja poduzetnika s područja Požeško-slavonske županije u 2019. godini, koja je bila vrlo uspješna s neto dobiti od 137 milijuna kuna, dok je prosječna bruto plaća iznosila 6.780 kuna. Prema veličini prihoda vodeća tvrtka je i ove godine Agronom d.o.o., dok je po dobiti na prvom mjestu laureat Lipik Glas. Trgovinski suficit s inozemstvom je 584 milijuna kuna (izvoz 965 milijuna, uvoz 381 milijun kuna), dok su ukupno bile zaposlene 19.593 osobe. Nezaposlenost je na razini županije iznosila 11,3%.

Sredstva predviđena za božićni domjenak HGK ŽK Požega ove je godine donirala za javnozdravstvenu humanitarnu akciju „Čaj za malog zmaja“.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?