Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dovršen projekt „Šport uključi, probleme isključi“, namijenjen djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti

Prijepodne je u dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi održana završna konferencija projekta „Šport uključi, probleme isključi“, namijenjenog djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 222

Prijepodne je u dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi održana završna konferencija projekta „Šport uključi, probleme isključi“, namijenjenog djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti. Nositelj projekta je Katolička gimnazija s pravom javnosti Požega, dok je partner u projektu Nogometni klub Dinamo Vidovci-Dervišaga. Vrijednost projekta je 998.838,46 kn, od čega je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala 849.012,69 kn.

Projekt u trajanju od dvije godine započeo je u prosincu 2018., a tijekom projekta uključeno je više od 190 djece i mladih u sport, kupljeno je kombi vozilo za potrebe prijevoza sudionika, izgrađena je 13 metarska stijena za penjanje u dvorištu Katoličke škole, kupljena je sportska oprema za gimnastiku, plivanje i nogomet, održana su dva nogometna turnira za djecu te dvije radionice za trenere i stručno osoblje škole. Polaznici su prošli kroz besplatnu školu u pet sportova – školu plivanja, nogometa, penjanja umjetnoj stijeni, školu atletike i gimnastike.

Ravnatelj Katoličke gimnazije Ivan Bedeničić zahvalio je svim koji su sudjelovali u osmišljavanju i realizaciji projekta.

01:03 Ivan Bedeničić

Zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha dodaje da je Grad Požega ponosan na provedbu ovog projekta.

00:40 Ferdinand Troha

Predsjednik NK Dinamo Tomislav Čabraja se zahvalio na sudjelovanju.

00:24 Tomislav Čabraja

Projekt je nazočnima predstavila voditeljica Marina Jelčić Vidačić, dok je predstojnik Nacionalnog ureda Hrvatske biskupske konferencije za katoličke škole velečasni Ivica Žuljević na kraju konferencije zazvao Božji blagoslov. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici projekta www.sport-ukljuci.hr

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?