Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Pleternica ukida prirez

Pleternica ukida prirez

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća grada Pleternice između ostalih odluka naći će se i ona o ukidanju prireza od 1. siječnja 2021. godine

Autor: RVA/Grad Pleternica
Fotografija: RVA/Grad Pleternica
Datum:
Broj pregleda: 265

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća grada Pleternice između ostalih odluka naći će se i ona o ukidanju prireza od 1. siječnja 2021. godine. Tako će na prijedlog gradonačelnice Grada Pleternice sadašnja stopa prireza u visini od 10 posto biti u potpunosti ukinuta.

– Motiv za ovaj potez je rasterećenje gospodarstva, stvaranje povoljnog poslovnog okruženja onima koji stvaraju radna mjesta i nove vrijednosti, ali i našim sugrađanima – ovaj grad spreman je učiniti i ovaj iskorak računajući da će na taj način Pleternica biti prepoznata kao mjesto za investicije. Investicije stvaraju nova radna mjesta, a nova radna mjesta omogućavaju opstanak stanovništva na ovim područjima – izjavila je Antonija Jozić, na konferenciji za medije predstavljajući novu odluku.

Uz ovu novu odluku kroz proračun se osigurava oko 1,5 milijuna kuna potpora gospodarstvu za ulaganja i nova radna mjesta, grad se odriče i komunalnog doprinosa na izgradnju novih poslovnih hala, a daje i besplatne priključke na elektroenergetsku mrežu, vodoopskrbu i odvodnju.

Prihod od prireza na godišnjoj razini je iznosio više od milijun kuna u proračunu Grada Pleternice.

– Radi se o uistinu visokom iznosu no procijenili smo da možemo učiniti taj korak i poslati snažnu poruku svima onima koji žele investirati u naš grad, ali i našim sugrađanima. Obzirom da sljedeće godine Vlada RH provodi peti krug porezne reforme kroz koji smanjuje stope poreza na dohodak s 24% na 20% te 36% na 30% i ako u to ukalkuliramo i ukidanje prireza u našem gradu dolazim do izračuna o povećanju plaća za 50-ak kuna onima čija je plaća iznosila cca 4.500,00 kuna pa na više kod onih koji su plaćali veće poreze – dodala je Jozić.

Jozić se osvrnula i na teze o nemogućnosti funkcioniranja hladnog pogona zbog svih investicija koje je Grad proveo u proteklim godinama.

– Mislim da odluka o ukidanju značajnih prihoda proračuna našeg grada dovoljno govori „u prilog“ toj tezi! Ne samo da nećemo moći plaćati hladni pogon, nego ćemo i dalje nastaviti uporno, ustrajno i s vizijom graditi ovaj grad, grad razvijenog gospodarstva, TAX FREE grad! – zaključila je.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?