Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Noć kazališta: Gradsko kazalište Požega postalo nastavna baza osječke Akademije za umjetnost i kulturu

Dvanaesta Europska noć kazališta ove se godine, u skladu s epidemiološkim mjerama, održava simbolično

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 363

Dvanaesta Europska noć kazališta ove se godine, u skladu s epidemiološkim mjerama, održava simbolično.

Od predviđene tri današnje predstave programa Gradskog kazališta Požega, prije dva dana je zbog samoizolacije glumca otpala večernja predstava Igra ljubavi i slučaja. Prijepodne je odigrana dječja predstava Avijonko se ženi Scene Gorica, dok je od 18 sati u kazališnoj dvorani izveden Quattro Stagioni Cabaret, u kojemu sudjeluju Marijana Matoković, Ružica Maurus, Ivan Polić i Ana Ticl.

Prije kabareta je svečano otkrivena ploča koja upućuje na bogatu suradnju Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Gradskog kazališta Požega, dok je u Galeriji Ciraki otvorena izložba lutaka Rie Trdin, izvanredne profesorice s osječke Akademije.

Suradnja požeškog kazališta i osječke Akademije duža je od desetljeća, rekla je ravnateljica GKP Valentina Neferović, podsjetivši na brojne predstave ostvarene u suradnji dviju ustanova, a prodekanica Akademije Saša Došen je istaknula da su brojni studenti stekli svoja prva profesionalna iskustva upravo na požeškim kazališnim daskama.

Prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju osječkog Sveučilišta Robert Raponja te gradonačelnik Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić najzaslužniji su za nastavak suradnje na obostrano zadovoljstvo. Raponja ističe da je Požega treća nastavna baza Akademije i da dosta Požežana studira na Akademiji te se usavršava na doktorskim studijima.

-  Požega ima prekrasnu publiku koja vapi za kvalitetnim programima. Tu smo da bi takve programe u ovoj našoj nastavnoj bazi i ostvarili. – izjavio je profesor Raponja,

Gradonačelnik Puljašić dodaje da je iz našeg grada došlo puno kvalitetnih glumaca na hrvatsku kazališnu scenu te da Požega zaslužuje biti nastavna baza Akademije.

- Požežankama i Požežanima koji vole kazalište i kojima ono u vrijeme pandemije doista nedostaje, ova suradnja zasigurno će također puno značiti. Nadam se kako ćemo zajedno ostvariti dobar umjetnički program u kojem će upravo moji sugrađani najviše uživati, ali i kako će puno kvalitetnih budućih glumaca i umjetnika Požegu smatrati svojom, jer ovdje će prvi puta stupiti na daske koje život znače. – izjavio je gradonačelnik, nakon čega su ravnateljica Neferović i prodekanica Došen otkrile ploču koja ukazuje na to da je ovo kazalište nastavna baza osječke Akademije.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?