Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Veleučilište u Požegi na tržište stavlja vlastiti med

Veleučilište u Požegi je kao rezultat prethodnih projekata iz područja pčelarstva izradilo u prehrambenom studentskom praktikumu poligon za proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda, za studij prehrambene tehnologije te budući studij gastronomije

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 398

Veleučilište u Požegi je kao rezultat prethodnih projekata iz područja pčelarstva izradilo u prehrambenom studentskom praktikumu poligon za proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda, za studij prehrambene tehnologije te budući studij gastronomije.

Naime, Veleučilište u Požegi među svojim djelatnostima ima i pčelarsku, te provodi edukacije iz područja cjeloživotnog obrazovanja odraslih za pčelare, a kao „nusproizvod“ nastao je ove godine cvjetni med, koji bi se sljedećeg tjedna trebao naći na policama u prodavaonici vina.

Više o medu te kakvi su budući planovi rekao je prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

00:47 Berislav Andrlić

Predsjednica Povjerenstva za prodaju meda Veleučilišta u Požegi i predavačica na Veleučilištu Helena Marčetić i sama u obitelji ima više pčelinjih zajednica, a med je opisala kao vrijednu hranjivu namirnicu, pogotovo u hladnije dane. Dodaje da će novootvoreni prostor biti uređen kao vrcaona i punionica meda te praktikum za studente prehrambene tehnologije, a postupak punjenja meda prikazale su studentice prehrambene tehnologije.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?