Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Aktualna situacija na projektu „Razvoj vodokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Pleternica“

U tijeku je provedba projekta „Razvoj vodokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Pleternica“

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 332

U tijeku je provedba projekta „Razvoj vodokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Pleternica“, naručitelja Tekija d.o.o., Vodovodna 1, 34000 Požega.

Projektom Aglomeracije Pleternica predviđene su izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje aglomeracije Pleternica, Izgradnja uređaja za pročišćavanje UPOV, III stupnja pročišćavanja kapaciteta 13.500 ES i drugo.

Investicija se financira iz sredstava kohezijskog fonda u iznosu od 70,00 %, nacionalnih izvora financiranja u iznosu od 26 %, te lokalne komponente u iznosu 4 %.

Radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Presoflex gradnja d.o.o. Požega i Riko d.o.o. Ljubljana. Sklopljen je ugovor vrijednosti  134.656.990,40 KN.

Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje aglomeracije Pleternica

podijeljena je u 7 faza:

Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva.

Faza 2: Dervišaga, Kuzmica, Srednje Selo, Viškovci, Blacko

Radi se na postavljanju tlačnog voda u Dervišagi gdje se postavlja tlačni vod promjera 160 mm. Izgrađeno je 916 m tlačnog voda Vrijednost ugovorenih radova za fazu 2 je 34.617.848,74 kn. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Faza 6: Novoselci – Trapari

Radi se na izgradnji kolektorskog sustava u Novoselcima i Traparima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 250 mm i 300 mm. Izvedeno je 3.976 m gravitacijskog i 103 m tlačnog voda. Ugrađeno je 105 revizijskih okana. Vrijednost ugovorenih radova za fazu 6 iznosi 1.357.183,28 kn. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Trenutno se izvode radovi snimanja, ispitivanja i sanacije izgrađenog kolektora u Traparima i izgradnja i sanacija u Novoselcima.

Slika 1. Gravitacijski vod Novoselci

Faza 4: Bzenica, Sulkovci

Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Bzenici i Sulkovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Izvedeno je 4.632 m gravitacijskog i 1.107 m tlačnog voda. Ugrađena su 144 revizijska okna. Vrijednost ugovorenih radova za fazu 4 iznosi 19.523.153,97 kn. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

26. listopada 2020. obavljen je posjet gradilištu od strane svih partnera u projektu te predstavnika medija.

Slika 2. Gravitacijski vod Sulkovci

Slika 3. Gravitacijski vod Sulkovci

Slika 4. Gravitacijski vod Sulkovci

Slika 5. Posjet gradilištu -  Sulkovci

Uz navedene radove po fazama treba napomenuti da su aktivna gradilišta i na fazama 3 – Jakšić te na fazi 7 Blacko – Viškovci. Uz postavljanje kolektorskog sustava definiraju se i mjesta kućnih priključaka za domaćinstva. Nakon završetka izrade izvedbenih projekata očekuje se otvaranje radova na fazi Gradac gdje je započeta izgradnja Crpne stanice CS GRADAC 1. Od ukupno ugovorenih 44.561 m kolektorskog sustava do sada je izvršeno 13.118 m (28,8%).

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?