Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Održana redovna godišnja izvještajna skupština HPD Gojzerica Požega

HPD Gojzerica Požega održalo je u subotu redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, ove godine u skladu s epidemiološkim mjerama

Autor: RVA/Višeslav Turković
Fotografija: RVA/HPD Gojzerica
Datum:
Broj pregleda: 123

HPD Gojzerica Požega održalo je u subotu redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, ove godine u skladu s epidemiološkim mjerama. I istog razloga na skupštinu su pozvani samo članovi društva, bez prisutnosti novinara i gostiju te uobičajene zakuske.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva Višeslav Turković podnoseći izvješće o radu za 2020. godinu, nakon čega su izvješća podnijeli tajnik, blagajnik i predsjednik nadzornog odbora.

Izglasan je novi Statut društva s izmjenama vezanim za osnivanje podružnica, elektronskog održavanja sjednica Upravnog odbora i procedure oko održavanja izborne skupštine koja slijedi nagodinu. Potom je izglasano osnivanje Podružnice HPD Gojzerica u Oriovcu, nakon čega se nazočnima obratio predstavnik podružnice Karlo Tomljenović te zahvalio svima iz HPD Gojzerica na suradnji i što su ih primili u svoju obitelj. Najavio je povezivanje lika i djela Andrije Štampara i Ante Premužića kroz rad podružnice jer je Ante Premužić rođen u Slavonskom Kobašu, dok je Andrija Štampar rođen u Brodskom Drenovcu. Cilj je povezati ih planinarskom stazom preko Oriovca.

Uslijedila je dodjela priznanja i zahvalnica. Članovi HPD Gojzerica Nada i Marijan Banović dobili su zlatnu plaketu Hrvatskog planinarskog saveza za zasluge u planinarstvu. Predsjednik društva istaknuo je da je riječ o jednom od najviših priznanja koje planinar može dobiti za svoj rad u planinarstvu, te da im je to priznanje uručio na godišnjoj skupštini HPD HZZO Požega. Priznanje im je uručeno na skupštini društva koje su oni osnovali i čiji su dugogodišnji članovi, dok su članovi HPD Gojzerica Požega odnedavno. Nada Banović se zahvalila u svoje i Marijanovo ime, te pozdravila osnivanje Podružnice u Oriovcu.

Zahvalnica će biti uručena Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije za promicanje 3. Obiteljskog izleta, koji je ove godine u Požegu doveo 550 planinara i obitelji s djecom.

Na kraju sjednice usvojen je Plan rada i financijski plan za 2021. godinu. Članovi društva su se brzo razišli s željom da do godine situacija bude bolja, pa da nakon skupštine mogu nastaviti sa slavljem do jutarnjih sati.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?