Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Mjesec borbe protiv raka: Ne zanemarujte preglede zbog pandemije!

Iako smo se svi usmjerili ka koronavirusu, ubojica broj jedan u svijetu su i dalje kardiovaskularne bolesti i rak, tako da ih se ne smije zanemariti

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 322

Županijska liga za borbu protiv raka i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije prigodnom akcijom podjele promotivnih materijala i savjetima građanima obilježili su prijepodne mjesec borbe protiv raka na središnjem požeškom trgu.

Svijest o velikoj važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki i ostalih sijela raka je u našoj županiji na visokoj razini, što pokazuje visoki odaziv u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević.

00:44 Mato Matijević

Apelirao je na građane da se na pozive za preventivne preglede odazovu, jer rano otkriven rak, naročito kad je u pitanju rak dojke, je izlječiv. Predsjednica Županijske lige za borbu protiv raka dr. Jasmina Kovačević predstavila je aktualne rezultate odaziva te koliko je na njih utjecala pandemija.

00:36 dr. Jasmina Kovačević

Kovačević dodaje da građane ne treba biti strah odazvati se na preventivne programe. Iako smo se svi usmjerili ka koronavirusu, ubojica broj jedan u svijetu su i dalje kardiovaskularne bolesti i rak, tako da ih se ne smije zanemariti. Upravo osobe koje boluju od ovih bolesti podložnije su obolijevanju od virusa i imaju lošije ishode, pa je borba protiv najvećih nezaraznih bolesti ujedno i borba protiv koronavirusa. 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?