Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Otvorena ustrojbena jedinica vrtića pri Osnovnoj školi Stjepana Radića u Čaglinu

Deset godina je prošlo od ideje o potrebi za skrb djece predškolskog uzrasta do prvog ulaska djece u prostorije vrtića u Čaglinu

Autor: RVA/Općina Čaglin
Fotografija: RVA/Općina Čaglin
Datum:
Broj pregleda: 173

Deset godina je prošlo od ideje o potrebi za skrb djece predškolskog uzrasta do prvog ulaska djece u prostorije vrtića u Čaglinu. Put realizacije nije bio jednostavan, ali zajedničkim djelovanjem Požeško-slavonske županije, Općine Čaglin i OŠ Stjepana Radića Čaglin ustrojena je ustrojbena jedinica vrtića pri osnovnoj školi. Organizacija rada ovakve ustrojbene jedinice je vrlo učinkovita jer administrativne poslove, poslove pedagoga i ravnatelja, sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, obavljaju djelatnici škole, dok sama jedinica vrtića ima svoje odgajatelje i kuharicu-spremačicu.

Danas, kada se obilježava Svjetski dan učitelja, dvije odgajateljice su s uzbuđenjem dočekale mališane koji su došli u pratnji svojih roditelja. Vodeći se epidemiološkom situacijom, pred ulazom u vrtić dobrodošlicu su im poželjeli zamjenik župana Požeško-slavonske županije, Željko Jakopović i načelnik Općine Čaglin, Dalibor Bardač. Osvrnuli su se na priču o vrtiću koja je počela još 2010. i danas dobila svoj epilog i prve polaznike zbog kojih ideja nije ostala samo na priči već je dobila sretan kraj s novim početkom kojeg su željno očekivali, prije svega zaposleni roditelji, a zatim i djeca. Predškolski odgoj i obrazovanje za naš kraj nisu luksuz, već stvarna potreba što potvrđuje broj zaprimljenih prijava za upis. Puno sreće i uspjeha u radu svima prisutnima poželio je i župnik Milan Klobučar koji je blagoslovio prostor novog vrtića, te njegove polaznike. 

Zahvaljujući Općini Čaglin i Općinskom vijeću koje je donijelo takvu odluku roditeljima je omogućeno  zbrinjavanje djece uzrasta od 3 godine do polaska u školu u vremenu od 6 do 16 sati, tijekom kojeg će im biti poslužena 2 obroka i 2 međuobroka za koje su zadužene školska kuharica Maja Stipić i vrtićka kuharica Marija Buturac.  Osim što je danas prvi dan rada vrtića, ujedno je i prvi dan provođenja programa predškole, koji će također provoditi naše odgajateljice Rajka Jurčević i Nikolina Čičković, te će se polaznicima vrtića tri dana u tjednu pridružiti još tri predškolca kako bi se što bolje pripremili za polazak u prvi razred. Sigurni smo kako će rezultate rada i prednosti pohađanja vrtića uočiti prije svega sami roditelji, a zatim i učitelji koji će nastaviti odgajati i obrazovati djecu na već postavljenim temeljima. 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?