Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Veliki interes za studentski vlak prema Zagrebu, besplatan za učenike i studente

Požeško – slavonska županija, u suradnji s Hrvatskim željeznicama Putničkim prijevozom, financira prijevoz studenata i učenika

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 627

Požeško – slavonska županija, u suradnji s Hrvatskim željeznicama Putničkim prijevozom, financira prijevoz studenata i učenika. Na temelju Ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata i učenika srednjih škola s prebivalištem na području Požeško-slavonske županije, redoviti studenti i učenici srednjih škola prevoze se besplatno vlakom na relaciji Požega – Zagreb  – Požega.

Večeras je prema Zagrebu u 18:35 sati krenuo prvi vlak ove akademske godine, a prema viđenome, interesa ne nedostaje. Uz roditelje, studente je ispratio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

- Prva smo županija koja je pokrenula ovaj projekt i provodi se treću godinu zaredom. Umjesto da roditelji mjesečno izdvajaju i do 800 kuna za prijevoz djece, on je za njih besplatan, zbog čega su i roditelji presretni. – izjavio je župan Tomašević.

Brucoš Leonardo Marinović iz Požege, student Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, izrazio je zahvalnost zbog besplatnog vlaka, dok je također brucošica Blaženka Čuže, studentica strojarstva, dodala da je ova linija jako korisna, jer štede stotinjak kuna u jednom smjeru, a i češće će dolaziti kući.

Županija sufinancira 50% cijene karte, dok HŽ Putnički prijevoz sufinancira drugu polovicu. Ovime se, smatra župan Tomašević, pomoglo ne samo studentima, nego i HŽ-u jer postoje putnici, a time funkcionira i sustav.

Tomašević je najavio i skoro rješenje prijevoza za studente koji studiraju u Osijeku. Želja je da se otvori 22 kilometra pruge od Čaglina do Našica te linija iz Pleternice i Požege prema Osijeku. Dok se to ne ostvari, Županija ima plan uvesti autobusnu liniju za studente.

Prošle školske i akademske godine preko 300 učenika i studenata koristilo je ovaj način prijevoza, a svakako treba spomenuti pretprošlu godinu u kojoj je ostvareno više od 7 tisuća prijevoza.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?