Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Vinarija Kutjevo d.d. zahvaljuje kooperantima na dugogodišnjoj suradnji i povjerenju

Vinarija Kutjevo svake godine dokazuje vrhunsku kvalitetu svojih vina osvojenim medaljama na najpoznatijim svjetskim vinskim ocjenjivanjima proizvodnja vina

Autor: Promo/Valentina Silović
Fotografija: Promo
Datum:
Broj pregleda: 289

Vinarija Kutjevo svake godine dokazuje vrhunsku kvalitetu svojih vina osvojenim medaljama na najpoznatijim svjetskim vinskim ocjenjivanjima proizvodnja vina. Obrađuju 420 ha vlastitih vinograda, a s 370 ha dodatne potrebe za proizvodnju osigurava otkupom grožđa s lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstava. Međutim, nakon suočavanja s brojnim otkazivanjima otkupa grožđa većina manjih obiteljskih gospodarstva čija je djelatnost usmjerena na vinogradarstvo našla se u ozbiljnim problemima.

Iz vinarije Kutjevo poručuju javnosti kako su jedina vinarija kutjevačkog vinogorja koja otkupljuje grožđe svih dosadašnjih kooperanata, bez otkazivanja sklopljenih ugovora, a otkupni cjenik grožđa do vrijednosti 90°Oe za najbitniju kategoriju, sortu graševina, ostaje isti.

„I dok se drugi vinogradari žale na otkazivanje otkupa, vijest kako se otkup u vinariji Kutjevo ne otkazuje, potvrdila je dobru odluku o suradnji, donesenu daleke 1978. od strane moga oca. U teškim godinama imati partnera na kojega možete računati, nama, manjim vinogradarima, znači mnogo. Ne mogu niti zamisliti kako je vinogradarima koji nemaju gdje s grožđem. Pogotovo u godinama poput ove“, poručuje Vasilj Ratko, vlasnik 4 ha vinograda na vinogradarskom položaju Mitrovac.

„Suradnja s kooperantima je dio tradicije koja traje od početka 60-ih godina osnutkom PPK Kutjevo. Ove godine otkupljujemo oko 4 milijuna kilograma grožđa, a s obzirom da, uz naše vinogradarske položaje Vinkomir, Hrnjevac i Vetovo, naši partneri posjeduju vinograde na vinogradarskim položajima poput Mitrovca i netom spomenutog Hrnjevca, možemo slobodno reći kako u proizvodnji vrhunskih i premium linija koristimo najkvalitetnije grožđe kutjevačkog vinogorja. Mjere Vlade Republike Hrvatske pomogle u iznimno zahtjevnim periodima poslovanja osobito u pogledu održavanja zaposlenosti te kroz mjeru kriznog skladištenja vina koju i sami koristimo. S obzirom kako smo na tržištu zastupljeni s 90% bijelih vina, u mjeru skladištenja išli smo sa zalihama bijelih vina. Izbjegli smo mjeru destiliranja vina s obzirom da se radi o vinima na čiju smo kvalitetu ponosni te čiju kvalitetu kupci i suradnici prepoznaju.  Spomenute mjere pomogle su nam u najtežem periodu poslovanja, a sami smo odlučili učiniti isto. Vinarija Kutjevo usko surađuje s 250 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te generira razvoj Kutjeva i kutjevačkog kraja, stoga je jasno kakvu društvenu odgovornost kao poslodavac i partner imamo“, poručuju iz vinarije Kutjevo.

„Upravo sigurnost otkupa, suradnja s agronomima vinarije Kutjevo po pitanju obrade i zaštite te repro materijala, zapravo sam odnos kakav od 70-ih godina, već generacijama unazad, gradimo s vinarijom govori za sebe“, izjavljuje Previšić Ivan, jedan od najvećih kooperanata vinarije Kutjevo, vlasnik 8 ha vinograda na vinogradarskom položaju Hrnjevac.

Donijeti odluku da se u kriznim vremenima za vlastitu dobrobit i za dobrobit šire zajednice brinemo jednakim intenzitetom, nikada nije bila potrebnija. Tim više se odluka vinarija Kutjevo pokazuje se hrabrim potezom i svijetlim primjerom društvene odgovornosti.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?