Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Predstava "Igra ljubavi i slučaja" u petak u Gradskom kazalištu Požega

Sezona Gradskog kazališta Požega počela je s rujnom, a geslo sezone je: Stavi masku i dođi u kazalište! U petak 25. rujna od 20 sati na programu je predstava Igra ljubavi i slučaja

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 312

Sezona Gradskog kazališta Požega počela je s rujnom, a geslo sezone je: Stavi masku i dođi u kazalište! U petak 25. rujna od 20 sati na programu je predstava Igra ljubavi i slučaja.

Igra ljubavi i slučaja francuskog dramatičara i romanopisca Pierre Carlet de Marivauxa možda je i najznačajnija njegova komedija.

Njena današnja reputacija je samo nastavak scenskog uspjeha teksta koji je prije svega smatran izvornim materijalom za velike glumice i glumce. Fabula je u osnovi vrlo jednostavna: roditelji dvoje mladih odlučuju ih spojiti u braku. Kako su oboje samosvjesni i žele odlučiti o svojoj sudbini (za ono vrijeme vrlo revolucionarno rješenje u kome djevojka ima ista prava kao i  mladić), uz dopuštenje roditelja mijenjaju uloge sa svojim slugama kako bi bolje upoznali budućeg životnog partnera. Uz njih je na sceni prisutan i Orgon – Silvijin otac koji potpomaže u daljnjem kompliciranju smiješnih situacija u ovoj komediji zabuna. I Dorant i Silvija se ne snalaze u novim ulogama, pogotovo što su zaprepašteni da se zaljubljuju u Slugu (služavku).

Vrlo je zabavna i igra Lisette i Bourgignona, slugu koji se odjednom nalaze u odijelima svojih gospodara. Kako i publika od početka zna o zamjeni uloga uživamo kroz predstavu u novim nevoljama i peripetijama mladih, ali ljubav uvijek pronađe pravog partnera, bez obzira na odijelo i porijeklo i vidjet ćemo svi zajedno kako će završiti ova sjajna komedija.         

 

Predstavu izvode profesor, asistent i studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a Moniki Lanščak i Vedranu Dakiću ovo je diplomska predstava. Njihova mladost, entuzijazam i energije pokušat će vam dočarati Marivauxov svijet u kome ljubav bira sama.   

Cijena ulaznica: odrasli 50,00 kn, studenti, umirovljenici 40,00 kn

Igraju: 

Gospodin Orgon – Vjekoslav Janković

Silvija, njegova kći – Magdalena Živaljić Tadić

Dorant, Silvijin prosac – Vedran Dakić

Lisette, Silvijina sobarica – Monika Lanščak

Bourgignon, Dorantov sluga – Marijan Josipović

Redatelj i scenograf – Jasmin Novljaković

Kostimograf i scenski pokret – Jasminka Petek Krapljan

Rasvjeta: Goran Krmpotić

Video projekcija i ton: Dario Hak

Izrada kostima: Zvonko Majdis

Garderobijerka: Ljiljana Rodić

Promidžbeni materijal i rekviziti: Marija Matijanić 

Scenski poslovi: Renato Pok

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?