Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

HPD Vidim Kutjevo/HPD Gojzerica Požega/HPD HZZO Požega – IZLET KUTJEVAČKOM OBILAZNICOM NA ROGIN KAMEN

U nedjelju 20.09.2020. godine tri planinarska društva Požeštine: HPD Vidim Kutjevo, HPD Gojzerica Požega i HPD HZZO Požega zajedno su organizirali jednodnevni izlet na krndijski Rogin kamen.

Autor: RVA/ Nada Banović (HPD Gojzerica/HPD HZZO Požega)
Fotografija: HPD Vidim Kutjevo/HPD Gojzerica Požega/HPD HZZO Požega
Datum:
Broj pregleda: 264

U nedjelju 20.09.2020. godine tri planinarska društva Požeštine: HPD Vidim Kutjevo, HPD Gojzerica Požega i HPD HZZO Požega zajedno su organizirali jednodnevni izlet na krndijski Rogin kamen. Kretalo se iz Kutjeva s Trga graševine u 8,00 sati, gdje ih je dočekala Nada Razumović, predsjednica HPD Vidim Kutjevo, s još 10-tak domaćih planinara.

Na stazu je krenulo tridesetak planinara, predvođenih domaćim vodičem Vinkom Krsnikom. Markiranim planinarskim putem kretali su se do sela Mitrovac, a otuda prema Planinarskoj kući kutjevačkih planinara na Mlaki. Pet minuta prije Planinarske kuće odvaja se novoobnovljeni planinarski put prema vidikovcu Rogin kamen koji nije naporan i ide debelom hladovinom kroz pravu slavonsku šumu. S puta kratko su skrenuli na još jedan vidikovac ispod kojeg se nalazi izvor.

Pred kraj puta penjali su se uzbrdo nekih desetak minuta i stigli na Rogin kamen. HPD Vidim Kutjevo na Roginom kamenu, koji slovi kao najljepši vidikovac Požeštine, izgradilo je prekrasan drveni vidikovac koji je za svaku pohvalu. Planinari su uživali u pogledu s terase vidikovca, no blaga izmaglica priječila im je vidik dalje od Motajice u BiH. Inače, za vedrog i jasnog vremena, odavde se vidi Vlašić.

Na Roginu kamenu uživali su više od sata, a zatim su krenuli na vrh Lipe pa na Planinarsku kuću Mlaka, gdje su ih dočekali ljubazni domaćini s obiljem prekrasnih kolača i toliko potrebnom kavom. Još sat vremena druženja i užitaka u planinarskim pričama na terasama Mlake, te pohvale svim kutjevačkim planinarima na izgrađenom vidikovcu i savršeno uređenoj obnovljenoj planinarskoj stazi do Rogina kamena. Nakon odmora, krenuli su polako nizbrdo prema Mitrovcu i Kutjevu. Vrlo uspješan izlet tri planinarska društva u kojem su svi maksimalno uživali. Uskoro možemo očekivati nove izlete u zajedničkoj organizaciji ova tri društva, koja izvrsno surađuju i još bolje uživaju.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?