Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Sanacija kanalizacijske mreže u ulicama Matije Gupca i Matice hrvatske metodom bez iskopa (CIPP- Liner)

Sanacija kanalizacijske mreže u ulicama Matije Gupca i Matice hrvatske metodom bez iskopa (CIPP- Liner)

Zbog velikih dubina kanalizacije od oko 4 m, te mnoštva drugih instalacija i blizine temelja starih kuća, procijenjeno je da bi standardnu metodu iskopa postojećih cijevi i ugradnje novih trebalo zamijeniti modernijom tehnologijom sanacije bez iskopa tzv. CIPP metodom

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 453

Nakon snimanja CCTV inspekcijskom kamerom u ulicama Matije Gupca i Matice hrvatske u samom središtu grada Požege koja je utvrdila pukotine na spojevima cjevovoda i infiltraciju podzemnih voda pristupilo se sanaciji kanalizacijskog sustava metodom CIPP linera.

Zbog velikih dubina kanalizacije od oko 4 m, te mnoštva drugih instalacija i blizine temelja starih kuća, procijenjeno je da bi standardnu metodu iskopa postojećih cijevi i ugradnje novih trebalo zamijeniti modernijom tehnologijom sanacije bez iskopa tzv. CIPP metodom (Cure in Place Pipe). Treba naglasiti kako je zbog specifičnosti lokacije na kojoj se radovi izvode, tj. povijesnoj jezgri grada Požege te velikim dubinama na kojima se kanalizacija nalazi, ova metoda učinkovitija od klasične.

Grubi radovi postavljanja cijevi rade se na dužini od cca 310 m i to 130 m u Ulici Matice hrvatske i 180 m u Ulici Matije Gupca. Sanira se betonska cijev profila 300 mm uz sanaciju 9 revizijskih okana. Predviđeni rok izvršenja radova (čišćenje i postavljanje cijevi) je 7 dana uz minimalna ograničenja kako u prometu, tako i u funkcioniranju svih gospodarskih subjekata te ugostiteljstva.

Sklopljeni ugovor je vrijednosti 493.000 kn, a naručitelj radova Tekija d.o.o. Požega.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?