Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Nada i Marijan Banović, članovi HPD Gojzerica Požega, nagrađeni Zlatnim znakom HPS-a za doprinos razvoju planinarstva

Ovo priznanje je visokog ranga i dodjeljuje se samo najzaslužnijim planinarima, koji su aktivni u planinarstvu najmanje 20 godina

Autor: RVA/Višeslav Turković – HPD Gojzerica Požega
Fotografija: RVA/Višeslav Turković – HPD Gojzerica Požega
Datum:
Broj pregleda: 227

Nada i Marijan Banović članovi HPD Gojzerica Požega, ovih dana nagrađeni su Zlatnim znakom Hrvatskog planinarskog saveza za doprinos razvoju planinarstva. Ovo priznanje je visokog ranga i dodjeljuje se samo najzaslužnijim planinarima, koji su aktivni u planinarstvu najmanje 20 godina. 

Radi se o poznatim požeškim planinarima koji su cijeli svoj život posvetili planinarstvu i životu u planini. Tijekom cijelog svog planinarskog vijeka vrijedno i nesebično su radili, da bi drugima poslije bilo bolje. Vodili su izlete, markirali staze, dijelili svoje iskustvo i znanje, osnivali planinarske udruge, pisali prekrasne priče za časopis Hrvatski planinar i promicali planinarstvo općenito. Svoj rad nisu javno obznanjivali kao neki drugi, pa zbog toga nisu tako poznati.

Radi se o samozatajnim ljudima koji su za hrvatsko i požeško planinarstvo učinili jako puno.  Učinili su mnogo više od onih koji su primali ordenje, kolajne i nagrade za životno djelo, te su u svemu ostali skromni i dostojanstveni. Inicijativu za dodjelu priznanja pokrenula je HPD Gojzerica Požega, društvo u kojem su se nedavno aktivirali.

Priznanje im je uručio predsjednik HPD Gojzerica Požega Višeslav Turković kao gost na skupštini HPD Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje Požega (HPD HZZO Požega), koja se održala prošlog vikenda na otvorenom u Starigradu (Nacionalni park Paklenica). Iako je HPD Gojzerica Požega inicijator dodijele priznanja, priznanje su odlučili dodijeliti na skupštini društva koje su  Nada  i Marijan osnovali sada već daleke 2007. godine.

Radost, suze, osmjeh i sreća, samo su neki od osjećaja koji su preplavili te zahvalne ljude tijekom dodjele priznanja. Uslijed poplave pozitivnih osjećaja koje su svi zajedno podijeli, pitanje iz naslova  samo se nametnulo. Za kraj želimo im još puno veselih i sunčanih dana na planini, provedenih društvu dobrih ljudi.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?