Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[PROMO] ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE ZGRADE ŠRC KUZMICA

Autor: Promo
Fotografija: promo
Datum:
Broj pregleda: 291

Završnom konferencijom priveden je kraju projekt Energetska obnova zgrade Športsko-rekreacijskog centra Kuzmica. Ukupna vrijednost projekta je 777.744,60 kn, od čega je sufinanciranje EU 473.396,18 kn. Projekt je započeo u rujnu 2018. godine  i traje do rujna 2020. godine.

U sklopu Poziva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, Grad Pleternica prijavio je devet zgrada sa svog područja, a među prvim zgradama upravo je ova u Kuzmici.

Prijavitelj projekta je Grad Pleternica, pa je na konferenciji nazočna bila i gradonačelnica Grada Pleternice Antonija Jozić.

- Važan je ravnomjeran razvoj svih naselja s područja grada Pleternice, da sve udruge koje djeluju i mještani koji se okupljaju imaju prostore dostojne 21. stoljeća i uvjete za ostanak na ovim prostorima. Grad Pleternica u ovom trenutku provodi deset projekata energetskih obnova, a ovo je jedan od većih koji se provode. Značajna sredstava uložena su i u unutarnje uređenje, a nogometnom klubu Kuzmica kao primarnom korisniku prostora želim puno uspjeha u natjecanjima i sigurna sam da će oni opravdati ulaganja. – kazala je Jozić.

S obzirom na okolnosti pandemije na završnoj konferenciji je bilo manje sudionika, no to nije umanjilo osjećaj zadovoljstva zbog dovršenja projekta za mještane Kuzmice i okolnih naselja, na čemu je zahvalio predsjednik Mjesnog odbora Kuzmica i NK Kuzmica Zdravko Novak.

Provedba svih mjera energetske obnove rezultirala je smanjenjem od 73% prema potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje u odnosu na stanje prije provedbe mjera,  a zgrada je iz energetskog razreda G prešla u energetski razred C nakon energetske obnove.  

Uz Grad Pleternicu u provedbu projekta bili su uključeni Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao upravljačko tijelo, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kao posredničko tijelo razine 1 te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao posredničko tijelo razine 2.  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?