Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[PROMO] ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE ZGRADE DRUŠTVENI DOM BLACKO

Završnom konferencijom priveden je kraju projekt Energetska obnova zgrade Društveni dom Blacko

Autor: Promo
Fotografija: Promo
Datum:
Broj pregleda: 226

Završnom konferencijom priveden je kraju projekt Energetska obnova zgrade Društveni dom Blacko. Ukupna vrijednost projekta je 599.624,24 kn, od čega EU sufinanciranje iznosi 355.470,76 kn. Projekt je započeo u rujnu 2018. godine  i traje do rujna 2020. godine. U sklopu Poziva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, Grad Pleternica prijavio je devet zgrada sa svog područja, a među prvim zgradama obnovljen je Društveni dom u Blacku.

Predstavnik Mjesnog odbora Blacko Ilija Grbeš zahvalio je gradonačelnici Antoniji Jozić na ovom projektu.

- Objekt je lijepo napravljen, a mi mještani smo uredili okoliš. U našem selu ima preko 30 djece, pa ovaj objekt i park nisu uzalud napravljeni. Ovo je na ponos mještana Blacka i grada Pleternice. – rekao je Grbeš.

Prijavitelj projekta je Grad Pleternica, stoga je na konferenciji nazočna bila i gradonačelnica Grada Pleternice Antonija Jozić.

- Svi se sjećamo kako je ovaj dom izgledao. Ovo više nije ona zgrada, ovo je postao prelijepi prostor za održavanje svih vaših aktivnosti. Zahvala i mjesnom odboru na uređenju okoliša - i to je pokazatelj da samo zajedništvom možemo rješavati probleme i ići naprijed. – rekla je Jozić te zahvalila mještaninu Blacka koji je besplatno napravio dokumentaciju za ovaj projekt.

Provedba svih mjera energetske obnove rezultirala je smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 76% u odnosu na godišnju potrošnju prije provedbe mjera. Zgrada je iz energetskog razreda G prešla u energetski razred C nakon energetske obnove. 

Uz Grad Pleternicu u provedbu projekta bili su uključeni Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao upravljačko tijelo, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kao posredničko tijelo razine 1 te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao posredničko tijelo razine 2.  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?