Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Grad Požega osigurat će zaštitne maske za učenike osnovnih škola

Grad Požega osigurat će zaštitne maske za učenike osnovnih škola

Prvog dana nove školske godine sve učenike požeških osnovnih škola na klupama će dočekati po četiri pamučne, perive maske, a sredstva za njihovu kupnju osigurat će Grad Požega

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 351

Prvog dana nove školske godine sve učenike požeških osnovnih škola na klupama će dočekati po četiri pamučne, perive maske, a sredstva za njihovu kupnju osigurat će Grad Požega.

Prema uputama HZJZ-a, rad u školi u sadašnjim epidemiološkim uvjetima, uz poštovanje uputa, smatra se jednako sigurnim za učenike i zaposlenike kao i rad od kuće. Osnove organizacije rada osnovnih škola obuhvaćaju: pravilo da u školu ne dolaze osobe koje imaju simptome zaraznih bolesti, provođenje mjera pojačanje higijene, održavanje fizičkog razmaka od najmanje 1,5 m, izbjegavanje miješanja učenika različitih razrednih odjela i smanjivanje kontakata na najmanju moguću mjeru. Također, učenici će boraviti tijekom cijelog nastavnog dana u jednoj učionici, nema kabinetske nastave ili odlazaka u specijalizirane učionice, te je za predmetnu nastavu predviđena rotacija nastavnika.

Podsjetimo, Grad Požega i ove je godine za svoje osnovnoškolce osigurao besplatne radne bilježnice. Za tu je namjenu u proračunu Grada Požege predviđeno 600.000,00 kuna, a obuhvatit će oko dvije tisuće učenika od 1. do 8. razreda koji pohađaju osnovnu školu na području Grada Požege, tj. osnovne škole kojima je Grad Požega osnivač i Katoličku osnovnu školu u Požegi, te učenici od 1. do 8. razreda koji imaju prebivalište na području Grada Požege, a pohađaju osnovnu školu izvan upisnog područja Grada Požege, sukladno važećoj mreži škola.

Uz radne bilježnice, kao i svake godine, Grad Požega na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem darivat će učenike prvih razreda s prigodnim paketima bilježnica i malih školskih potrepština koje će im biti potrebne za prve dane u školskim klupama.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?