Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Kotač uspjeha": Cikloturistička prilika za 30 dugotrajno nezaposlenih osoba

"Kotač uspjeha": Cikloturistička prilika za 30 dugotrajno nezaposlenih osoba

Biciklistički klub „Luks Racing Team“, uz partnera Grad Požegu, proveo je projekt „Kotač uspjeha“ koji je imao za cilj osposobiti dugotrajno nezaposlene osobe za rad u području cikloturizma, povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada te osnažiti njihovu socijalnu uključenost kroz edukacije, putovanja i primjere dobre prakse.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 291

Biciklistički klub „Luks Racing Team“, uz partnera Grad Požegu, proveo je projekt „Kotač uspjeha“ koji je imao za cilj osposobiti dugotrajno nezaposlene osobe za rad u području cikloturizma, povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada te osnažiti njihovu socijalnu uključenost kroz edukacije, putovanja i primjere dobre prakse. Završnu konferenciju projekta, Udruga je održala jučer u Hotelu Grgin dol u Požegi na kojoj je prisustvovao i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, a na kojoj su predstavljeni projektni rezultati.

 

Ukupna vrijednost projekta koji je trajao od rujna 2018. do kolovoza 2020. godine je 746.793,20 kuna, u cijelosti financiranih iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

Grad Požega partner je u projektu, a zadovoljstvo rezultatima projekta i provedenim aktivnostima izrazio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je istaknuo kako je ovaj projekt dobar primjer povezanosti i dobre suradnje Grada i udruga koje rade i privlače europska sredstva.

 

00:33 Darko Puljašić

 

Ovim projektom Udruga Biciklistički klub „Luks Racing Team“ – Požega, željela je uključiti nezaposlene osobe u aktivnosti kojima će se rješavati definirana problematika, a kroz stjecanje novih znanja i vještina povećati zapošljivost.

 

 

Tijekom projekta, educirano je 20 dugotrajno nezaposlenih osoba koji su osposobljeni za verificirane biciklističke vodiče, odnosno dobili su licencu kako bi mogli raditi kao bike vodiči na području cijele Hrvatske. Osim toga, 20 osoba prošlo je tečaj engleskog i njemačkog jezika i tečaj prve pomoći.

 

 

Osam dodatnih osoba osposobljeno je za predavače škole biciklizma za koje postoji mogućnost zaposlenja unutar Udruge te za rad s osnovnoškolskom djecom, pojasnila je Valentina Šutalo u ime Udruge „Luks Racing Team“.

 

00:28 Valentina Šutalo

 

U sklopu projekta nabavljena su 4 bicikla, trenažer, biciklistički dresovi i majice te 20 tableta na kojima je bila sva potreba literatura za polaznike. Održana su i dva studijska putovanja, u Sv. Martin i Opatiju kao primjere dobre prakse.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?