Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Biskup čestitao muslimanima Kurban Bajram

Biskup čestitao muslimanima Kurban Bajram

Prigodom Kurban Bajrama požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog uputio je akademiku Azizu Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj čestitku koju možete pročitati u članku.

Autor: RVA/PB
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 182

Prigodom Kurban Bajrama požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog uputio je akademiku Azizu Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj sljedeću čestitku:

„Kurban Bajram na svoj način sabire u sebi povijest vjere, pokrenute Ibrahimovom – Abrahamovom vjernošću Bogu i predanjem, očitovanim posvemašnjom spremnošću da mu prikaže za žrtvu i vlastitog sina. U toj povijesti imaju posebno mjesto Židovi, kršćani i muslimani, vjernici istih korijena i iskustva duboke životne povezanosti s Bogom. Od srca čestitam Kurban Bajram Vama, Vašim cijenjenim suradnicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Hrvatskoj.

 

 

Uvjeren sam da okolnosti u kojima slavite Kurban Bajram neće umanjiti njegovu duhovnu snagu, te će se ona očitovati u obiteljskom, prijateljskom i međuvjerskom zajedništvu, posvjedočiti razumijevanjem, poštovanjem i solidarnošću, napose s onima koji trpe zbog koronavirusa, potresa u Zagrebu i okolici ili koje druge nevolje.

I ovom prigodom svjedočim Vam duboko poštovanje, te Vas od srca pozdravljam“, zaključuje biskup Škvorčević.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?